Da Rasmus Christensen for over 15 år siden troppede op som frivillig på Grøn Koncert, havde han ikke regnet med, at det ville styrke hans netværk i den grad, som det har gjort. I dag er han Stabs- & Udviklingschef i Event Safety, som er Muskelsvindfondens sikkerhedsafdeling. Han opfordrede forleden sit netværk på LinkedIn til at blive frivillig, læs hvad han skrev neden for.

Rasmus Christensen: Grøn Koncert accelererede mit netværk og udviklede mine personlige kompetencer

Jeg læser tit opslag med gode råd til, hvordan man kan forbedre sit netværk eller udvikle sine personlige kompetencer. Tit handler de om at deltage i et kursus, eller give penge for andres gode råd. Jeg startede selv et helt andet sted.

Jeg startede mit personlige netværk som frivillig på Grøn Koncert for snart 18 år siden, og er endt med at tage tilbage hvert år siden da. Beslutning om at tage af sted den første gang har jeg aldrig fortrudt. Det har blandt andet givet mig:

• Et helt ubeskriveligt stort og blandet netværk på tværs af brancher og geografi
• Flere jobsamtaler og en pæn del jobs
• Omfattende indsigt i praktisk ledelse og masser af personlig udvikling
• Evnen til at tage ansvar på tværs af en stor og kompleks organisation

De sidste mange år har det været en fast del af min ansættelse, at jeg måtte bruge to uger af min sommer på Grøn Koncert. Alle mine chefer igennem tiden har nemlig kunne se, at her var der mulighed for at tanke op med overskud og oplevelser. Og samtidigt få en masse erfaring som virksomheder sagtens kan bruge til hverdag. Det er to uger, hvor alt kan lade sig gøre. For vi løfter i flok. Deadlines er faste, da pladsen åbner kl. 13 hver eneste dag. Aftaler skal overholdes. Ellers kan andre ikke levere. Men den vigtigste lektie jeg alligevel har med fra min tid som frivillig, er at alle mennesker kan noget, og alle kan tilføje værdi i en organisation. Ledelse af frivillige (og sådan set også alle andre) handler bare om at finde frem til den persons kompetencer. Så går resten af sig selv, som f.eks. evnen til at flytte en koncertplads hver nat.

Hvis du er én af de 175.000, der gæster årets Grøn Koncert, så husk at give et venligt nik eller en High Five til de mange frivillige. Og husk på, at du som gæst både støtter et godt formål og får en dejlig dag fyldt med musik. Samtidig med at du er med til at skabe rammen for at en masse unge mennesker får plads og lov til at udvikle deres personlige kompetencer og kickstarte deres netværk.

Ha en god sommer, Rasmus

Læs det originale indlæg på LinkedIn her.

Fakta om frivillighed
På alle Muskelsvindfondens arrangementer arbejder frivillige for at skabe plads til forskelle. Årligt yder ca. 1300 frivillige en kæmpe indsats på bl.a. Grøn Koncert, Cirkus Summarum, Roskilde Festival. Ledreborg Slotskoncert, Arla Food Festival og Lego World. De arbejder med alt fra at sælge mad og drikke til at tage imod publikummer i indgangen, bygge scene og mange andre opgaver, og de giver de besøgende den oplevelse, som de har betalt for.

Det er sjovt og inspirerende, men også hårdt at være frivillig i Muskelsvindfonden. Til gengæld lover vi, at du vil få en oplevelse, som du aldrig glemmer samt en masse nye venner.

Læs meget mere om frivillighed her på vores hjemmeside