Spillestedet Gimle i Roskilde, Smukfest, Sølund Musik-Festival og STARS i Vordingborg blev i fredags sammen med andre ildsjæle i branchen hyldet ved Dansk Lives konference, Live Music Summit, i København for deres arbejde med at gøre livemusikken til en ligeværdig oplevelse og mulighed for alle. I alt tildelte Bevica Fonden priser til branchen for knap 300.000 kr., og priserne blev uddelt af sangerinden Nabiha sammen med formanden for Bevica Fondens bestyrelse.

 

Bevica Fonden, Roskilde Festival, Muskelsvindfonden og Sammenslutningen af Unge med Handicap har sammen med Dansk Live gennem en workshop og nu med uddeling af Bevica Fondens Tilgængelighedspris arbejdet for udbredelsen af konceptet Volue – Livemusik for alle. Et koncept, som livemusik-branchen er godt på vej til at adoptere, og som rummer anbefalinger til, hvad tilgængelighed handler om. Og hvor tilgængelighed ikke kun handler om den fysiske tilgængelighed, men i ligeså høj grad om formidling og attitude. Eksempelvis lyder en af anbefalingerne ”hellere ind ad bagdøren end stå udenfor” og at ”man kommer langt med klar besked”.

Dansk Live har været projektleder på Volue-projektet i 2017 og arbejdet på at udbrede kendskabet til anbefalingerne om tilgængelighed på de danske spillesteder og festivaler. Deres indsats slutter ved årsskiftet, og derefter håber Dansk Live, at en aktiv gruppe af frivillige vil overtage fremstødet mod spillestederne for at få flere til at leve op til Volues anbefalinger.

Læs mere
Bevicas pressemeddelelse, hvori du kan læse om prisen, Bevica Fonden og spillestedet Gimle. Der er også en del billeder fra prisoverrækkelsen.

Vores seneste nyhed om Bevica Fondens tilgængelighedspris.