Da Landsmødet var på sit højeste, var der aktiviteter for alle aldre, både de kaffedrikkende i hallen samt børn og unge i områderne omkring. De mindste var indbudt til indianer og leg. De unge fik besøg af bloggeren Marie Vang Hansen.

Under lørdagens møde i hallen var der Teentræf for de unge, hvor de i år fik besøg af Marie Vang Hansen, som er blogger og arbejder selvstændigt med at rådgive virksomheder i at producere videoer. På Landsmødets Teentræf afholdte hun sin første workshop, hvor hun førte deltagerne igennem alt fra ide til proces med at lave deres egne små videoer, hvor de i små grupper skulle portrættere hinanden.

”Jeg tror, at der er mere arbejde i det at lave en video, end de lige troede. De ser dem jo normalt bare, men jeg er nu sikker på, at det har været sjovt for dem” fortæller Marie Vagn Hansen efter workshoppen.

Hårdt arbejde betaler sig

På teentræf havde de fire timer til at producere deres videoer, og det gav sved på panden for en af grupperne, der bestod af Anne på 13 år, Johanne på 12 år samt Eva og Vera begge på 11 år. Valget faldt på at lave en film om Anne, som ikke havde noget imod at fortælle, hvad hun kan lide at lave i hendes fritid. Det betød samtidig, at de andre skulle fordele rollerne som klipper, instruktør, kameramand mellem sig.

Processen var intens, men vi ville lyve, hvis vi sagde, at der ikke også blev tid til at slappe af. Resultatet var pigerne ikke meget for at udtale sig om, men de største kunstnere er jo som bekendt også kritiske over for egne værker 😉

Uk uk og fredspibe

Mens der blev arbejdet hårdt hos de unge og drukket kaffe blandt de voksne, så var der anderledes fredelig stemning på børnelandsmødet. Her var temaet indianere med alt, hvad der dertil hører, og således var der dømt det vilde vesten fra morgen til aften.

De startede dagen med at lave kostumer, man skal jo ligne det, man er, og senere blev der lavet instrumenter til en omgang uk uk. Indianerne holdt til i to tippier, hvor der var bål og blev ristet skumfiduser, så selv Sitting Bull ville være misundelig.

Generelt var stemningen høj og børnene glade. Dagen blev afrundet med at lege ballondans lige indtil, at der kun var en høvding tilbage.

Her ser gruppen 19 årige Munias og 11 årige Laurits film – citat Munia: ”Det har været sjovt at lære nogle nye at kende i dag. Vores fim handler om fritid, mad og min familie. Vi har filmet en masse forskellige ting som foran Musholm, ved stranden og mad. ”

 

Anne på 13 år: ”Jeg har været med til landsmøde, så længe jeg kan huske og til teentræf flere gange. Det her Teentræf har været rigtig sjovt. Vores film handler om min fritid, jeg går til dans og fodbold, derfor har vi filmet, at jeg sparker til en bold og står på hænder”

 

Tore: “Der var lækre muffins, da videoerne skulle præsenteres.”