Årets modtager af Plads til forskelle-prisen og 100.000 kr. er fundet. Prisen går i år til den tidligere professionelle håndboldspiller Rikke Nielsen og hendes initiativ LykkeLiga. Pengene skal  bruges til at afholde et stort nationalt stævne, LykkeCup, i Gigantium i Aalborg den 9. juni 2018.

Det aalborgensiske initiativ LykkeLiga bliver i dag hyldet for deres arbejde med at nedbryde fordomme og give børn med udviklingshandicaps mulighed for at være en del af et aktivt og positivt håndboldfællesskab. Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris er på 100.000 kr. og er indsamlet af Grøn Koncert, Scarlet Pleasure og Selected i forbindelse med Grøn 2017.

”Jeg er vildt stolt over, at Muskelsvindfonden anerkender LykkeLiga med plads til forskelle-prisen. Vi arbejder netop for at skabe plads til forskelle; plads til børn med udviklingshandicaps i sportsklubber, men med det formål at de netop ikke skal føle sig forskellige fra andre børn. I LykkeLiga skal de føle sig ligeværdige og som en del af et fællesskab med holdånd, kampråb, high fives, og hvad der ellers hører til, siger Rikke Nielsen, initiativtager til LykkeLiga.
(Artiklen fortsætter under videoen.)

LykkeLiga

LykkeLiga blev startet af den tidligere professionelle håndboldspiller Rikke Nielsen i august 2016, hvor hun etablerede Aalborgs første håndboldhold for børn med udviklingshandicap. Siden da er initiativet vokset sig stort, og der findes nu håndboldhold i 13 byer – og der er mange flere på vej. Rikke Nielsen er selv mor til 8-årige Magda, som lever med Downs syndrom, og det var der, hun selv fandt inspirationen til at kaste sig ud i projektet, som senere blev til LykkeLiga.

I dag forsøger LykkeLiga at inspirere andre og skabe flere smil, grin og positive oplevelser for børn med udviklingshandicaps og deres familier. LykkeLiga fokuserer på alt dét, som børnene kan, og er med til at gøre dem til helte, topscorere og holdspillere gennem sporten – med de stolte familier på sidelinjen.

”LykkeLiga er et godt eksempel på en hjertevarm indsats, der skaber mangfoldighed og er med til at nedbryde fordomme. Indsatsen viser helt konkret, at det er muligt at skabe plads til forskelle i sportens verden, og det går i tråd med Muskelsvindfondens arbejde. LykkeLigas arbejde kan inspirere og motivere andre lokale klubber i hele Danmark til at se, at mennesker med et handicap også kan og vil være med i sportslige fællesskab. Vi er derfor stolte af at overrække LykkeLiga årets Plads til forskelle-pris, siger Lisbeth Koed Doktor, der er formand i Muskelsvindfonden.

Lige nu arbejder LykkeLiga frem mod LykkeCup, som skal afholdes i Gigantium den 9. juni 2018. Her er alle børn med udviklingshandicap og deres forældre inviteret til et brag af en håndboldfest, hvor fællesskabet og plads til forskellighed hyldes.

Scarlet Pleasure T-shirt skaber plads til forskelle

Forud for Grøn Koncert 2017 designede Scarlet Pleasure en limited edition Selected T-shirt, som kunne købes sammen med billetten til Grøn Koncert. Det er overskuddet fra det salg sammen med pantdonationer fra publikum på Grøn Koncert, som har givet Muskelsvindfonden, der arrangerer Grøn Koncert, mulighed for sammen med Tuborg, Scarlet Pleasure og Selected at uddele 100.000 kr. til LykkeLiga.

Om Plads til Forskelle prisen

Plads til Forskelle prisen uddeles hvert år af Muskelsvindfonden. Den består i 2017 af en pris på 100.000 kroner og en række mindre priser, som uddeles løbende. Formålet med PTF-prisen er at støtte en indsats, der:

  • skaber større mangfoldighed i det danske samfund.
  • skaber opmærksomhed omkring mennesker, organisationer eller aktiviteter, der rækker ud over sig selv og gør en forskel for andre.
  • aktiverer gæster, artister og samarbejdspartnere på Grøn til aktivt at skabe ”Plads til forskelle”.