Som du måske har læst i Muskelkraft eller her på siden, så kan selv simple sygdomme koste liv, når patienterne har muskelvind, og der ikke er specialviden tilstede. En forfærdelig problematik med lig lasten, som i dag har været en tur i medierne.

Det startede i morges i de regionale nyheder for P4 Trekanten, hvor blandt andet lægefaglig direktør på Sygehus Lillebælt, Mads Koch Hansen, fik lov til at forholde sig til Styrelsen for Patientsikkerheds vurdering, at sygehusets behandling, pleje og journalføring af Søren Holm var “under normen for almindelig anerkendt standard”.

– Vi har ikke gjort det godt nok i forhold til den enkelte patient. Det har vi fået kritik for af styrelsen, og det forholder vi os selvfølgelig til, siger han.

I samme ombæring var der interview med tidligere cheflæge på Rehabiliteringscenter for Muskelsvind, Jes Rahbek, der foreslår at lade de største sygehuse med specialiseret viden behandle folk med sjældne sygdomme.

– Her ville man meget nemt kunne have anlagt en sonde, og samtidig behandle hans lungebetændelse på en let måde, så han i løbet af få dage ville have været hjemme igen, vurderer han.

Måske en udvikling på vej

Efter at have en del af radiofladen flere gang i løbet af dagen, så er der nu også kommet fokus på sagen via en nyhed på forsiden af dr.dk, og måske er der en udvikling på vej. DR har her til eftermiddag forsøgt at få formanden for Folketingets sundhedsudvalg. Liselott Blixt. til at gå ind i sagen

Desværre ændrer det ikke ved det tragiske udfald i sagen med Søren Holm, men som hans mor Vera Holm forklarer, så kan den måske redde andre fra at lide samme skæbne.

– Vi vil gerne redde andre, der har muskelsvind fra fejlbehandlinger. De skal henvises til de sygehuse, der kan de ting, der er behov for. Vi får ikke Søren tilbage, men det kan være, at vi kan redde andre, siger hun.

 

Vi ville gerne have linket til radioindslagene fra P4 Trekanten, men det har af tekniske årsager ikke været muligt.