Hvad har rynket, dellet hud, nøgne, flade numser og tynde knæ til fælles med skæve, deforme æbler, der er for grimme til at sælges i supermarkedet? – De er uperfekte på den helt perfekte måde. De er Pærfekte. At være pærfekt med ’æ’ går op i en højere enhed til Ungdommens Folkemøde, hvor Muskelsvindfonden præsenterer ”Most og Croquis’’.

Torsdag den 5. september på Ungdommens Folkemøde kl. 12, inviterer Muskelsvindfonden folkemødets gæster til croquis, et glas æblemost og debat om perfekthedskultur og kropsidealer. Platformen for eventet er projektet Pærfekt, som er en del af Muskelsvindfonden. Pærfekt er en protest mod jagten på det perfekte og en opfordring til alle – især ungdommen – om at stige af præstationsræset, droppe instagramfilteret og hylde kroppen med alle dens fejl og mangler. Fejl er nemlig livsbekræftende.

Vil du læse mere om Pærfekt, kan du gøre det her: Om Pærfekt

Kampen for plads til uperfekte kroppe

Most og Croquis handler om at skabe plads til forskelle i kropslig forstand. Kroppens mangfoldighed kommer til sin ret og præsenteres som det kunstværk, den er.

– Det perfekte glansbillede af, hvordan kroppen ser ud, trænger til at blive sparket ad helvede til. Den overnaturlige virkelighed, vi skaber på de sociale medier, kan ingen leve op til. Heller ikke jeg. Og det har aldrig været mere relevant at sende det budskab. Ikke mindst til ungdommen i 2019, som er under enormt præstationspres, siger formand for Muskelsvindfonden, Simon Toftgaard Jespersen.

Simon Toftgaard Jespersen er vært for debatten mellem publikum og gæstepanelet, der foregår imellem tegneseancerne.

Most på skæve æbler og en modeldirektør

Gæsterne i panelet er Stine Winther Johansen medvirkende i den DR3-aktuelle serie “Limbo – når sabbatår er fucked”, Jaqueline Friis-Mikkelsen, ejer og administrerende direktør i modelbureauet Unique Models og Morten Svane, forfatter til bogen ”Slut med forbudt”, foredragsholder og sundhedsdebattør.

Most og Croquis er lillesøster til ”Gin og Croquis”, som allerede flere gange har været publikumsfavorit på både Folkemødet på Bornholm og for nylig Kulturmødet på Mors. Du kan læse mere om Gin og Croquis på Kulturmødet her: Gin og Croquis på Kulturmødet

Som et ungdomsvenligt og alkoholfrit alternativ til gin, leverer Orskov Foods æblemosten, som er presset på æbler, der er for skæve, grimme og deforme til salg i supermarkederne. Men som gør sig perfekt i en most, der kan fugte ganerne, mens der grifles med kul på karton.