Det skæve og det uperfekte er vigtige emner for ungdommen. Det blev tydeligt, da Muskelsvindfonden gæstede Ungdommens Folkemøde med Most og Croquis.

Under brandet Pærfekt løb “Most og Croquis” af stabelen på Hemmelig Scene ved Ungdommens Folkemøde torsdag den 5. September. Teltet var fyldt af ca. 70 unge i alderen 15 til 25, som i ly for regnen tegnede nøgne kroppe, lyttede til debat om kropsidealer og perfekthed og drak most på grimme æbler.

“Det var lidt overvældende med så meget tissemand”. Sådan lød reaktionen fra en pige i publikum, på hendes første oplevelse med croquis, da modellerne lod lagnerne falde. Men snart forsvandt nøgenheden, og tilbage var blot en flok dybt koncentrerede unge mennesker, blok og blyant og tre kroppe på scenen.

Hvad har en student og en modeldirektør til fælles?

Mellem tegneseancerne var et panel af kendte med til at debattere kropsidealer og den stræben efter det perfekte, som er mere aktuel end nogensinde før. Ikke mindst for den unge generation, hvor begreber som 12-talspiger og filtre på sociale medier er noget, der fylder meget. Det er netop denne debat, som Muskelsvindfonden ønsker at facilitere under brandet Pærfekt.

Panelet bestod af forfatter til bogen “Slut med forbudt”, Morten Svane, medskaber og medvirkende i dokumentaren “Limbo – når sabbatår er fucked”, Stine Winther Johansen og ejer og direktør i modelbureauet Unique Models, og Jaqueline Friis-Mikkelsen.

Tyk som tynd, rynket som bumset, gråhåret som teenager, modeldirektør som student på sabbatår. Hele teltet blev samlet i samtykkende nikken, da Jaqueline Friis-Mikkelsen understregede, hvor vigtigt det er, at vi alle lærer at holde af den krop, vi har.

– Vi skal alle sammen huske på, at kroppen har en rejse. Den ændrer sig gennem hele livet, og det skal vi lære at slutte fred med. Uanset hvad vi er skabt med, så skal vi lære at holde af det, vi er, og det vi bliver til,

sagde hun.

Den alkoholfri lillesøster

Most og Croquis er den alkoholfri og mere ungdomsvenlige lillesøster til Gin og Croquis, som allerede har været en succes to gange på Folkemødet og senest på Kulturmødet.

I et samarbejde med Orskov Foods, blev der derfor serveret en most presset på æbler, der er for grimme til salg i supermarkedet: En most, som er uperfekt på den helt pærfekte måde til Most og Croquis.