Muskelsvindfonden kan ikke afvikle indsamlingsaktiviteter henover sommeren 2020 som planlagt. Foreningen arbejder på højtryk for præcist at finde ud af, hvilke konsekvenser det har for alle aktiviteter, lyder meldingen fra indsamlingschefen. 

Hele Danmark holdt vejret, da statsministeren holdt pressemøde i dag, også Muskelsvindfonden. 

– På baggrund af statsministerens seneste pressemøde d. 6. april 2020 må vi meddele, at vi ikke kan afvikle vores arrangementer i 2020 som planlagt. Vi arbejder på højtryk for præcist at finde ud af, hvilke konsekvenser det vil få for vores aktiviteter på Roskilde Festival og for Cirkus Summarum samt Grøn, at statsministeren her til aften har meddelt, at der ikke kan afholdes større arrangementer til og med august”, siger indsamlingschef i Muskelsvindfonden Theis Pedersen.

Støttepakker har fornuftige elementer

Det er endnu uvist præcist, hvad det vil betyde for Muskelsvindfondens økonomi. Direktør for Muskelsvindfonden Henrik Ib Jørgensen siger:

– Vi kan ikke med sikkerhed sige noget endnu, men indtil videre har regeringen lavet støttepakker med masser af fornuftige elementer. Vi arbejder for at afklare eventuelle uklarheder. Statsministeren meddelte også, at de er villige til at kigge på de dele af hjælpepakkerne, som ikke er tilstrækkelige.

Muskelsvindfonden har forståelse for beslutningen

Vi havde glædet os til endnu en sommer med oplevelser og vigtig indsamling til Muskelsvindfonden. Men vi forstår bevæggrundene for – og bakker op om – regeringens beslutning om at forbyde forsamlinger. Det vigtigste er, at vi alle har det godt, og at vi som fællesskab kan klare os igennem denne svære tid med COVID-19. Det er nyt for os, at COVID-19 får disse konsekvenser, men vi kan forsikre jer om, at vi arbejder på højtryk for at finde ud af, hvad der skal ske med samtlige arrangementer. Vi håber på, at I har tålmodighed med os i denne forbindelse, men tøv endelig ikke med at spørge, hvis der er noget, I mangler svar på, som I tænker, vi måske ved. En ting er sikkert: Vi glæder os til at se jer alle sammen så snart som muligt!, slutter Theis Pedersen