Musholm – Ferie, Sport og Konferencecenter har i denne uge været et eldorado for flere familier med et barn med muskelsvind. Lidt tilfældigt har syv familier booket et ferieophold på Musholm samtidig og har haft stor glæde af hinandens samvær.

”Det er virkelig dejligt, og alle – både vores børn med muskelsvind, deres søskende og vi voksne – nyder ferien,” siger Jannie Christiansen, mor til to børn – Marie, der har muskelsvind og hendes lillebror Mads, der ikke har.

Ikke nervøse for børnene

Og netop tilgængeligheden på Musholm gør ferieopholdet til noget helt særligt, som hun ikke har oplevet andre steder.

”Det er lidt som at være på camping. Vi ser næsten ikke vores børn. Efter morgenmaden render de ud for at lege med de andre børn. Så kommer de hjem til frokost, men er hurtigt væk igen, fordi de har lavet nye legeaftaler. Og som forælder er man slet ikke nervøs for børnene. Vi ved, at de kan færdes allevegne, og at der f.eks. ikke er noget med, at døre smækker,” siger Jannie.

Fællesferien var ikke planlagt

Nogle af familierne kender hinanden i forvejen fra forældregrupper i Muskelsvindfonden, men det fælles ferieophold på Musholm var slet ikke planlagt på forhånd. Men det kan det måske blive fremover, lyder meldingen fra Jannie, som synes, at balancen mellem at være sammen med de andre familier til aktiviteter og at være hver for sig som familie har fungeret fint.

”Vi er ikke afhængige af hinanden, men finder ud af, hvad vi har lyst til. F.eks. aftalte vi en af dagene, at vi skulle spise sammen i restauranten samme aften.”

En verden til forskel

Og så er der stor ros til aktiviteterne på Musholm fra familierne. Ifølge Jannie Christiansen, som også tidligere har været på ferieophold på Musholm, før centret blev udvidet med multihal, restaurant m.v., er der en verden til forskel på før og nu.

”Før var der ikke rigtigt noget at lave her, men nu kan vi lave el-hockey-turnering, der er svævebane, klatrevæg, nogle kan spille badminton osv. Vi kan være aktive hele tiden, og det er en kæmpe forskel,” mener Jannie.