Medicinen Arimoclomol er tidligere end forventet gået ind i testfase 3. Resultatet af denne fase forventes klar i 2021

Før beregnet er det danske medicinalfirma Orphazyme nu klar til at køre sit fase-3 forsøg med den ny medicin Arimoclomol. I forsøget skal virkningen af medicinen testes på patienter med ALS (Amyotrofisk Lateral Sklerose). Orphazyme har fundet de 213 forsøgspersoner, som skal bruges i fase-3-forsøget.

Medicinen har været længe undervejs, og resultatet af de hidtidige faser af medicinen har været positive. Det forventes, at fase-3-studiet vil forløbet over 76 uger, hvor en del af forsøgspersonerne får medicinen, mens en anden del får placebo, dvs. uvirksomt præparat for at kunne sammenligne effekten. Studiet vil blive udført på 30 centre i Nordamerika og Europa, skriver Orphazyme i en pressemeddelelse.

Hvis fase-3-studiet viser positive resultater, skal medicinen derefter godkendes af sundhedsmyndighederne i bl.a. USA og Europa, før den kan markedsføres. Det vil sige, at medicinens vej til danske patienter stadig vil være en del år ud i fremtiden, og vel at mærke kun, hvis medicinen i denne sidste fase viser sig at have den ønskede effekt.

 

Læs en status på den internationale forskning i medicin mod ALS på RehabiliteringsCenter for Muskelsvinds hjemmeside.