I sidste uge havde Muskelsvindfondens medlemsafdeling premiere på rækken af webinarer om job og handicap, og selvom det hele var nyt, så gik det heldigvis rigtig godt.

“Ærlig talt var vi lidt nervøse for, at teknikken ville drille, og at folk dermed ikke kunnne få os igennem hjemme i stuerne, men sådan gik det heldigvis ikke. Så snart folk lige havde vænnet sig til platformen, så gik det glat,” forklarer projektleder, Simon Toftgaard.

På forhånd havde 56 personer tilmeldt sig, og omtrent 34 dukkede op på livestreamet, da Katrine Ibsen Larsen fra Dansk Handicap Forbund tonede frem på skærmen lidt efter 19.30. Hendes oplæg var summen af et stort  beskæftigelsesprojekt, som DHF igennem flere år har arbejdet med efter finansiering fra STAR.

Screenshot fra webinar torsdag d. 26 oktober

Som det fremgik af webinaret har projektet blandt andet involveret data fra mere end 400 danske arbejdsgivere, som har svaret på diverse spørgsmål relateret til job og handicap. Det er der kommet en masse spændende konklusioner og gode råd ud af. Blandt andet fortalte Katrine Ibsen Larsen:

  • At det for mennesker med fysiske handicap i den grad kan betale sig at søge arbejde uopfordret
  • At mennesker med fysiske handicap har gode chancer for at få et arbejde, hvis de når til en samtale. Faktisk hele 82 pct. chance
  • At det er en god idé selv at sætte sig ind i de handicapkompenserende ordninger inden en samtale, da virksomhederne ofte ikke ved noget

Mulighed for spørgsmål og interaktion

En af de smarte ting ved webinarer er muligheden for løbende at stille spørgsmål og interagere med oplægget, hvilket flere benyttede sig af. Der var i den forbindelse forberedt nogle små afstemninger til deltagerne også, som alle relaterede sig til de præsenterede slides, der kan hentes her.

Fra disse afstemninger fandt vi blandt andet ud af, at 73 pct. af deltagerne enten ved meget lidt eller ingenting om de handicapkompenserende ordninger, som kunne være relevante for dem. Dette tal er højt, også for højt, og derfor er det også det område, der sættes fokus på i næste webinar:

Torsdag d. 9 november kl. 19.30 – Tilmeld dig her og få samtidig adgang til optagelsen fra forrige gang øverst til venstre på siden.

Vi er allerede i gang med forberedelserne til næste gang, men skriv endelig hvis der er spørgsmål eller andet: sije@muskelsvindfonden.dk