Jeg ved ikke med dig, men jeg er ikke perfekt. Sådan langt fra egentlig.

Jeg har muskelsvind, sidder i kørestol, og ærligt talt er jeg meget langt fra at ligne den gennemsnitlige Instagram-mand. Selvfølgelig har jeg til tider drømt om en Peter André-sixpack. Det er klart. Men generelt har jeg fundet mig til rette med at være mig selv, Simon.

Jeg har erkendt, at jeg for altid kun vil være Instagram-venlig på min egen måde, og således er jeg stået af samfundets perfekt-ræs. Det betyder, at jeg i dag ikke stresser over forventninger, idealer og utopier, som jeg skal leve op til, når det fx kommer til min skæve handicappede krop. Selvom det måske lyder underligt, så er det virkeligt befriende i en tid, hvor ord som nulfejlskultur, tolvtals-piger og perfekthed bliver ivrigt debatteret, og hvor vi ser især mange unge, der bukker under for presset. Selv er jeg 29 år og slet ikke i tvivl om, hvad der smider brænde på bålet i vores stræben efter det perfekte. De sociale medier.

Instagram syder af spidse trutmunde, fejlfrie cupcakes og retoucherede bikinikroppe. Samtidig overdynger Facebook os med statusopdateringer om alle de ting i livet, hvor vores venner har succes – meget sjældent det modsatte. I virkeligheden kan ingen af genkende sig selv i det glansbillede, som de selv er med til at skabe. Heller ikke mig.

Instagram syder af spidse trutmunde, fejlfrie cupcakes og retoucherede bikinikroppe.

Heldigvis ved de fleste af os jo godt, at livet ikke bare er sort eller hvidt, og at Instagram på alle måder er livet set igennem et forskønnende filter. Men det er ikke nok bare at vide det. Vi skal turde tale om det uperfekte. Vi skal turde lave og have fejl, men også stå ved dem. Vi skal turde ikke altid vælge det sikre, men være åbne og give plads til forskelligheder.

Det vil jeg gerne være med til at slå et slag for.

Muskelsvindfonden har et ønske om at lægge det perfekte helvede i graven. Tværtimod ønsker vi at sætte fokus på alt det, der gør et menneske helt pærfekt.

Og ja, der lavede jeg en stavefejl, for det er den, det hele handler om. Vi har sendt den gamle stavemåde til Bloksbjerg sammen med heksene i en erkendelse af, at vi selv og livet er fejlbarligt. Pærfekt er vores opfordring til at overveje, om jagten på det perfekte virkelig er sund for os? Gavner den noget?

Vi er stadig i maskinrummet for at finde den rigtige formel på at gøre Danmark pærfekt, men indtil da kan du jo genoverveje, hvorvidt du selv er perfekt eller måske bare pærfekt. Sidstnævnte stiller ingen større krav og tro mig, det er helt pærfekt!

Ovenstående er en redigeret udgave af en samfundskommentar bragt i Sjællandske medier i juni 2019

Torsdag d. 22. august kl. 16.15 afholder Muskelsvindfonden og Politiken arrangementet “Gin og croquis” på kulturmødet på Mors. Arrangementet sætter bl.a. fokus på kropsidealer.