Enhedslisten har valgt kandidater til næste folketingsvalg – og repræsentantskabsmedlem i Muskelsvindfonden Sarah Glerup blev søndag den 14. maj 2017 valgt som en af de nye kandidater i storkredsen Østjylland. Sarah Glerup ser frem til at møde de østjyske vælgere, når valgkampen for alvor går i gang.

Ved næste folketingsvalg får østjyderne en ny kvindelig kandidat at sætte kryds ved, når de går til stemmeurnerne. Det er den 32-årige Sarah Glerup, som flest nok kender fra X Factors liveshows i 2016, men mange også fra den politiske scene. Hun er blandt andet politisk aktiv i Muskelsvindfonden, og i april 2016 var hun stedfortræder for nuværende folketingsmedlem Pelle Dragsted.

Sarah Glerup glæder sig over at få Østjylland som valgkreds, og området er ikke et helt ukendt sted for hende:

”Jeg føler mig særligt forbundet til Aarhus, som Muskelsvindfondens rødder er vokset ud af. Foreningens hovedkontor ligger i byen, og som en del af den politiske ledelse i Muskelsvindfonden har jeg tit kontakt med kontoret. Derudover er Danmarks fantastiske hjælperordning ”opfundet” i Aarhus, og som mange ved, har netop den stor betydning for mit liv,” fortæller Sarah Glerup, og hun fortsætter:

”Jeg har altid syntes, at det er vigtigt, at folk får øjnene op for, at København ikke er det eneste dejlige sted i Danmark. Selv er jeg opvokset på Lolland, og halvdelen af min familie kommer oprindeligt fra Randers. Jeg glæder mig til at deltage i Aarhus Pride – og håber på lidt af den musik, byen er så god til. Som nogle måske ved, er jeg jo ret begejstret for sang. Ja – jeg glæder mig rigtig meget til at stille op i Østjylland.”

Kender sociallovgivningen indefra

Formand i Muskelsvindfonden Lisbeth Koed Doktor mener, at det er godt, når mennesker med handicap er synligt aktive i politisk sammenhæng.

“Jeg ser det som en kæmpe styrke, at vi har mange medlemmer i Muskelsvindfonden, som aktivt går ind i politik. Det er godt, når mennesker med handicap er synligt aktive og deltager i de vigtige politiske beslutninger. De kender nemlig til sociallovgivningen indefra og kan argumentere skarpt for deres holdninger, fordi de selv ved, hvad de taler om. Derfor er det altid glædeligt, når vores medlemmer er aktive, uanset om det er lokalpolitik eller på landsplan – og uanset hvilket parti de stiller op for. Det er flot, at Sarah Glerup er blevet opstillet til Folketinget, og vi ønsker hende held og lykke,” lyder det fra Lisbeth Koed Doktor.

Sarah Glerup brænder generelt for at arbejde for de mennesker, der i hendes øjne bliver ramt af de forringelser, der blandt andet følger af en række reformer. Hun påpeger også vigtigheden af plads til forskelle i samfundet og tager afstand fra at måle menneskers værdi ud fra et økonomisk synspunkt. Kunst og kultur og en række andre politiske emner optager hende også, og hun ser frem til at debattere med sine modkandidater i den østjyske storkreds.

Fakta om Sarah Glerup

 • Født den 18. marts 1985
 • Født og opvokset på Lolland
 • Bor på Frederiksberg med sin kæreste, Sara
 • Cand. Mag i Medievidenskab fra Københavns Universitet
 • Stedfortræder for folketingsmedlem Pelle Dragsted i april 2016
 • Medlem af repræsentantskabet i Muskelsvindfonden. Har været medlem on and off, siden hun var 18 år
 • Tidligere medlem af forretningsudvalget i Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH)
 • Udvalgt til at deltage i X Factors liveshows i Danmark i 2016
 • Tegneserietegner – vandt PING-prisen for sin tegneserie i 2014
 • Medstifter af netværket ”Ikke død endnu”
 • Modtager af Frederiksbergs Handicappris 2017