Morten blev årets sikkerhedsmakker på Grøn Koncert

De 750 frivillige valgte for tredje år i træk et crew-medlem, der har gjort noget særligt for sikkerheden på arbejdspladsen.

– Egentligt har vi forbløffende få arbejdsulykker, når man tænker på, hvor mange vi er, og hvor meget tungt grej, vi tumler rundt med, siger Jacob Haugaard, som i år fejrede 25 års jubilæum som konferencier på Muskelsvindfondens Grøn Koncert.

Jakob Haugaard overrakte sikkerhedsprisen til Morten Kjærgaard, som styrer hegnspilen og er ekstrem opmærksom på sikkerheden omkring lastbilen.
Jakob Haugaard overrakte sikkerhedsprisen til Morten Kjærgaard, som styrer hegnspilen og er ekstrem opmærksom på sikkerheden omkring lastbilen. Foto: Ulrik Larsen

Før årets sidste koncert, søndag i Valby, overrakte han på vegne af det 750 mandsfrivillige crew året sikkerhedspris til et crewmedlem, der har et særligt fokus på sikkerheden. Sikkerhedsprisen er indstiftet af Bjerregaard Sikkerhed A/S, som sponserer sikkerhedsfodtøj til crewet. Det er tredje år, at prisen uddeles.Jakob Haugaard overrakte sikkerhedsprisen til Morten Kjærgaard, som styrer hegnspilen og er ekstrem opmærksom på sikkerheden omkring lastbilen

 

Pris til chaufføren på hegnsbilen

Det er crewet selv, der stemmer, og i år faldt valget på Morten Kjærgaard, som er chauffør og styrer de 20 mand, som sætter hegn op. Han kommer fra Mønsted ved Viborg og er til dagligt lastbilchauffør. Det er 14. gang, at han bruger sin sommerferie på at hjælpe på Grøn Koncert. Og så snart lastbilen var afleveret mandag, satte han kursen mod Aarhus for at give et nap med på Cirkus Summarum, som Muskelsvindfonden arrangerer sammen med DR.

– Jeg gør det, fordi det er sjovt, siger Morten. Der er en super stemning i crewet, som jeg ikke kan undvære. Og det ved jeg, for jeg var egentligt stoppet og holdt otte års pause, indtil jeg i 2009 meldte mig igen.

Sikkerhedsprisen til det frivillige crew er indstiftet af Bjerregaard Sikkerhed A/S, en af sponsorer bag Grøn Koncert. Marketingkoordinator Lisa Pedersen havde plakette, Den Gyldne Sko og en flaske gyldne dråber med til overrækkelsen for den sidste koncert i Valby.
Sikkerhedsprisen til det frivillige crew er indstiftet af Bjerregaard Sikkerhed A/S, en af sponsorer bag Grøn Koncert. Marketingkoordinator Lisa Pedersen havde plakette, Den Gyldne Sko og en flaske gyldne dråber med til overrækkelsen for den sidste koncert i Valby. Foto: Ulrik Larsen

 

3 km hegn skal op og ned hver dag

Mortens arbejdsområde er opsætning af det 3 km lange hegn, der omkranser koncertpladsen. Han kører lastbilen, mens 20 andre sætter hegnet op. Hegnet sættes op om formiddagen og pilles ned igen, så snart koncerten er slut. Under koncerten sørger Morten for at få sine nit timers hvile i lastbilen.

Morten er meget opmærksom på, at de andre frivillige bevæger sig korrekt i forhold til lastbilen. Gør de ikke det, skal de nok få det at vide. Det er denne klare og tydelige kommunikation, der har indbragt ham sikkerhedsprisen.

Årets otte grønne koncerter samlede mere end 175.000, blandt andet med publikumsrekord i Aarhus (34.000) og for sjette år i træk udsolgt i Valby (over 35.000 gæster).

Morten Kjærgaard fra Mønsted ved Viborg hjalp til på Grøn Koncert for 14. gang. Efter den sidste koncert går turen nu til Aarhus for at give en hånd med på Cirkus Summarum, som DR og Muskelsvindfonden står bag.
Morten Kjærgaard fra Mønsted ved Viborg hjalp til på Grøn Koncert for 14. gang. Efter den sidste koncert går turen nu til Aarhus for at give en hånd med på Cirkus Summarum, som DR og Muskelsvindfonden står bag. Foto: Ulrik Larsen