26-årige Sofie Skoubo er indstillet til Kulturministerens parasportspris. Hun har sat et markant aftryk på parasporten, lyder det i indstillingen fra Team Danmark og Parasport Danmark.

Der er grund til at Sofie med muskelsvind er indstillet til Kulturministerens parasportspris, mener både Team Danmark og Parasport Danmark.

“Ikke alene er hun stamspiller på det succesrige kørestolsrugbyhold, der har kvalificeret sig til PL i Tokyo næste år. Hun har også kæmpet uden for banen for at sætte fokus på nogle paraatleters særlige behov.Hun gør det fremragende både på og uden for banen. Sofie Skoubo, stamspiller på Danmarks landshold i kørestolsrugby, er Team Danmarks kandidat til Kulturministerens Parasportspris 2020.

Derfor har Team Danmarks bestyrelse valgt at indstille Sofie Skoubo til Kulturministerens Parasportspris 2020. Prisen uddeles til personer, organisationer, virksomheder mv., som har gjort en enestående indsats for handicapidrætten i Danmark”, skriver de i en nyhed på teamdanmark.dk

Selv siger Sofie, der til dagligt arbejder i Muskelsvindfondens handicappoltiske team:

– Jeg er utrolig glad og beæret over, at bestyrelsen har valgt at indstille mig til prisen. Det er stort, at nogle har lagt mærke til mig og min indsats. Da jeg tog til min første rugbytræning var jeg usikker på, om jeg overhovedet kunne være med. I dag har jeg nogle helt andre mål og drømme end tidligere.

Læs hele nyheden fra Team Danmark her

Læs også artiklen “Mit foretræde for politikerne hjalp” 

 

 

Om Kulturministerens parasportspris

Hvert år hylder kulturministeren personer eller organisationer, som har gjort en enestående indsats for dansk handicapidræt, og som har bidraget til, at handicapidrætten udvikler sig. Kulturministerens Parasportspris blev oprettet som ’Kulturministerens Handicapidrætspris’ og er blevet uddelt siden 2010. Udover Team Danmark indstiller Danmarks Idrætsforbund, Parasport Danmark, Dansk Firmaidrætsforbund, Videnscenter om handicap, DGI, Danske Handicaporganisationer og Dansk Døve-Idrætsforbund kandidater til prisen. På baggrund af indstillingerne udvælger kulturministeren tre kandidater til prisen og dernæst den endelig vinder.