Det har været en forrygende sommer for Muskelsvindefonden på alle fronter. Lige fra Grøn Koncert og Roskilde Festival til sommerlejr og Cirkus Summarum har frivillige såvel som gæster og publikummer hyldet plads til forskelle på smukkeste vis. Og alle succeserne, og de gode oplevelser, vil vi selvfølgelig gerne dele med dig. Her er et tilbageblik på en fantastisk sommer!

Sommerens aktiviteter skaber uundværlige netværk

En af dem som har været med rundt på en stor del af sommerens arrangementer, er direktør for Muskelsvindfonden, Henrik Ib Jørgensen.

– Vi er utrolig taknemmelige for, at over 170.000 gæster kom til Grøn, og 107.000 oplevede Cirkus Summarum. På Roskilde Festival gik vores aktiviteter også over forventning. Det har sikret os et pænt overskud over vores budgetter. Samtidig skal vi glæde os over, at foreningens synlighed omkring indsamlingsaktiviteter ikke har været større i flere år. Også vores sommeraktiviteter for medlemmerne er gået forrygende. Efter et godt for- og samarbejde mellem forældre, medarbejdere og lejrledere lykkedes det os at få genoplivet sommerlejren for den mellemste gruppe og endda med flere deltagere end forventet. Aktiv familieuge, Myotonilejren og Sommerhøjskolen har været velbesøgte og fyldt med glade deltagere. Vi har introduceret nye tiltag på den ældste sommerlejr med e-sport og besøg på Roskilde Festival. Aktiviteter som disse er helt sikkert er kommet for at blive, men der forestår selvfølgelig fortsat et stort udviklingsarbejde for at få deltagerantallet højere op, når vi nu ved at det netværk, de unge får under de lejrene er uundværligt senere i livet, siger Henrik Ib Jørgensen.

DÅS’N og Pizza på Roskilde solgte sig selv over ende

Sommeren startede med Roskilde Festival, hvor madboderne DÅS’N og Pizza satte nye salgsrekorder, og måtte være kreative og løbe ekstra stærkt, når presset på boderne betød udsolgt af de oprindelige ingredienser. De frivillige gav den så meget gas, at salget steg, selvom antallet af boder faldt. Gourmet-dåsemad og pizza serveret med kærlighed var bare en kæmpe succes.

Grøn blev lidt grønnere

750 frivillige, otte koncerter og intet mindre end 170.500 gæster. Med udsolgt i fire byer; Aarhus, Odense, Amager og Valby, leverede Grøn Koncert endnu en gang en kæmpe fest over hele landet.
I år blev Grøn Koncert også lidt grønnere, da der blev indført genbrugssystem for krus og kander, hvilket fungerede til perfektion. I øvrigt var den samlede pladsoplevelse den bedste i Grøn Koncerts historie med blandt andet nye siddearealer, skygge-sejl, ølhave og nye cocktailbarer.
Overskuddet fra Grøn Koncert går som altid til arbejdet med at skabe plads til forskelle. I år er en del af indtægterne særligt øremærkede til sygdommen ALS.

Artiklen fortsætter under billederne

Cirkus Summarum

107.000 cirkusglade børn og deres familier tog i Cirkus Summarum med Onkel Reje, Hr. Skæg, Motor Mille, Rosa og alle de andre. Rekordmange gæster gennem sommeren cementerede, at Cirkus Summarum er et af landets bedste børneevents, som ikke bare rummer cirkusforestilling. Men også masser af oplevelser i universet på forpladsen.

Artiklen fortsætter under billederne

Sommerlejr i fyr og flammer

I alt 30 børn og unge deltog i år på Muskelsvindfondens to sommerlejre på Musholm Ferie- og Konferencecenter. Deltagerne, som var delt op i to aldersgrupper, de 10-14-årige og de 15-17-årige, havde en aktiv uge og et tæt pakket program. De ældste var blandt andet Andet på Roskilde Festival, og der var også besøg hos Sørby E-sportsklub. For ikke at tale om ”brandskolen”, hvor lejrboerne selv måtte til hanerne og slukke ildebrand.