Grøn 2019 er i dag skudt i gang med stor succes på en udsolgt Tiøren på Amager. Forsalget til årets koncerter har været historisk højt, og det var med ekstra festfyrværkeri, at konferencier Jacob Haugaard indtog Grøn-scenen her til eftermiddag. Det gjorde han nemlig som 30 års-jubilar på Grøn med sin værtsmakker Simon Toftgaard Jespersen, der er Muskelsvindfondens nyvalgte formand.

Tiøren på Amager danner for andet år i træk rammen om Grøn-karavanens første koncertdag, som igen i år kan meldes fuldstændig udsolgt. Koncertdagen er i fuld gang og årets artister, bestående af Dizzy Mizz Lizzy, ANNE SANNE LIS, Alphabeat, Scarlet Pleasure, Carpark North, Kesi, SAVEUS og Kato // Brandon Beal, har skudt den omrejsende grønne folkefest i gang med musikhits, dans og god stemning blandt gæsterne.

Historisk højt forsalg

Forsalget til årets Grøn har været historisk højt, og Muskelsvindfonden og Tuborg anbefaler folk at sikre sig billet til de kommende koncerter allerede nu. Indsamlingschef i Muskelsvindfonden Theis Petersen glæder sig over den fantastiske tourstart:

”Det er intet mindre end fantastisk at starte Grøn-touren ud med en udsolgt koncert på Tiøren, Amager. Vi er 15.000 mennesker samlet på pladsen under en strålende sol – publikum er glade, og artisterne skaber en kæmpe fest fra scenen, så vi kunne ikke ønske os en bedre start”.

Nyheden fortsætter under billederne fra fra Grøn på Amager

Jacob Haugaard fejrer 30 år på Grøn

Igen i år er Jacob Haugaard og Simon Toftgaard Jensen konferencierer på Grøn-scenen, mens GO’NOVA-værterne Dennis Ravn og Signe Krarup står for værtskabet på Nova-scenen. I år er dog et helt særligt år for 67-årige Jacob Haugaard, som har været med til at gøre Grøn til noget helt særligt i 30 år. Så længe man kan huske tilbage, har Hr. Haugaard holdt mikrofonen, når artisterne skulle kaldes på scenen under Grøn. Den legendariske stemme med den drevne Aarhus-dialekt er efterhånden blevet et synonym med Muskelsvindfondens festlige folkefest.

Om sin rejse med Grøn fortæller Jacob Haugaard:

“30 år på Grøn! Det er jo ikke til at tro. Hvis jeg skal være helt ærlig, ville jeg ikke vide, hvad jeg skulle gøre, hvis ikke jeg skulle på Grøn i juli måned. Grøn er jo en fornøjelse ud over alle grænser, og samtidig er det helt vildt hårdt arbejde i en god sags tjeneste, og det ved alle frivillige, der hvert år gør et fantastisk stykke arbejde. Jeg har været med i 30 år, og jeg håber på mange flere. De der momenter, når det hele bare kører og solen skinner – det kan ikke blive større”.

Jeg mødte en kvinde, som havde en søn med muskelsvind, og på den måde kom jeg i forbindelse med Muskelsvindfonden. Derfor ved jeg om nogen, hvor vigtigt et arbejde muskelsvindfonden gør – både for mennesker med handicap og deres pårørende. Jeg er så glad og taknemlig for at være en del af Grøn.

Formanden kan fejre 10-års jubilæum

Muskelsvindfondens formanden den 29-årige Simon Toftgaard Jespersen fejrer også jubilæum, idet han har 10-års jubilæum som Haugaards værtsmakker på Grøn-scenen. Simon blev valgt som formand for Muskelsvindfonden i maj 2019 med et klart flertal. Læs mere her.

Grøn tager mere ansvar med nye initiativer

Grøn har i år i samarbejde med Tuborg taget et vigtigt skridt i kampen mod plastaffald og for et grønnere miljø. I år drikker gæsterne for første gang iskolde fadøl af bæredygtige og genbrugelige plastglas. De nye genbrugsplastglas vaskes i Tuborgs nye mobile opvaskemaskemaskine, som er 13,4 meter lang og vasker mere end 9.000 glas i timen eller mere end 200.000 genbrugsglas i døgnet. Gennembruddet for den nye løsning har været, at de fire store festivaler NorthSide, Tinderbox, Roskilde Festival og Grøn alle har indført vaskbare glas, som bruges igen og igen på tværs af sommerens store begivenheder. Derudover har det været nødvendigt at etablere nye former for samarbejde og partnerskaber med andre virksomheder og NGOer som Plastic Change, der har rådgivet Tuborg under udviklingen af ideen. Opvaskemaskinen har vasket over 1,8 mio. plastikglas siden opstarten på Northside.

Grøn har desuden indført helt nye armbånd i materialet PET, der er produceret af brugte plastflasker, som er blevet omdannet til tekstilfibre.