Popcornene er blevet spist, billetlugen er lukket, og den røde teltdug er pakket sammen. Den bliver nu lagt på lager til næste år, når Cirkus Summarum igen folder sig ud med budskabet om, at ”det er sjovt, når alle er med.”

Hele sommeren har cirkusteltet dannet rammen om en forestilling, hvor der er blevet fortalt, danset og sunget om det at være anderledes, og hvordan vi alle er gode til noget hver især. Nogle gange tager det måske bare lidt længere tid at finde ud af, hvad det er.

Sådan var budskabet under forestillingen, blandt andet da Hr. Skæg sang sin Cirkusskole-sang. Under sangen dansede cirkus’ dansebørn med som eksempler på forskellighederne. Du kan se historierne herunder.

Du kan se eller gense hele forestillingen her – eller kun klippet med Hr. Skægs Cirkusskole-sang fra 22 minutter og 10 sekunder inde i udsendelsen.
SE FORESTILLINGEN PÅ DR HER.

 

Sidsel har aldrig haft nogen ben, så derfor var det lidt svært for hende at følge med, når de andre børn løb og legede.

Men en dag fandt Sidsel ud af, at hun kunne stå på hænder. Ja, hun kunne ikke bare stå på hænder – hun kunne gå på hænder. Faktisk var der nærmest ikke det Sidsel ikke kunne på hænder. 

Da Frederik var lille kunne han simpelthen ikke sidde stille. Men så en dag fandt han ud af, at han kunne lave gymnastik. Og det begyndte han på. Han øvede sig og øvede sig.

Og se ham nu. Nu har han ingen problemer med at sidde stille. Nu laver han bare gymnastisk, når han får lyst til at bevæge sig.

Da Rasmine var lille, var hun helt utrolig genert. Faktisk var hun så genert, at hun drømte om at være usynlig, så hun aldrig behøvede at snakke med fremmede mennesker. Der var kun een ting Rasmine kunne lide, og det var at danse.

Så Rasmine dansede, og hun fandt ud af, at når hun dansede, var hun slet ikke genert. Lige siden har hun øvet sig – og prøv at se hvor dygtig hun er blevet. Nu har hun ingen problemer med at være genert – hun danser bare.