Muskelsvind er et fællesnavn for ca. 25 forskellige neuromuskulære sygdomme og et utal af underdiagnoser, der viser sig i forskellige former for funktionsnedsættelser. Mange tror, at ALS (Amyotrofisk Lateral Sklerose) er sclerose; men det er en muskelsvinddiagnose, hvor kroppen lammes gradvist.

Stor forskel på diagnoserne

Der er stor forskel på de enkelte muskelsvinddiagnoser og på, hvordan de udvikler sig. Ca. 3.000 mennesker i Danmark har en af muskelsvindsygdommene. Omkring 75 % af mennesker med muskelsvind er gående. Selvom mange med muskelsvind er gående har 2.000 af dem brug for behandling, hjælpemidler og anden støtte. Muskelsvindfonden er en medlemforening skabt af mennesker med muskelsvind, og vi arbejder for det gode liv med muskelsvind.

Viden om muskelsvind

I menuen til venstre finder du en masse information om muskelsvind – og om livet med muskelsvind.

Hvis du gerne vil have en kort introduktion til muskelsvind, kan du læse om hvad muskelsvind er.

Hvis du gerne vil finde en mere udførlig beskrivelse af en specifik diagnose, så kan du læse om de forskellige sygdomsbeskrivelser.

Du kan også læse en masse portrætter fra vores univers. Her fortæller folk, der selv har muskelsvind, er pårørende eller har en anden tilknytning til muskelsvind, hvordan det er at leve med muskelsvind.

Du kan også læse om den forskning, der har været kendetegnende for samarbejdet mellem RehabiliteringsCenter for Muskelsvind og Muskelsvindfonden.

Har du, dit barn eller en pårørende lige fået konstateret muskelsvind? Det kan virke meget uoverskueligt at finde rundt i alle oplysninger. Derfor anbefaler vi, at du starter med at læse mere om det at være ny med muskelsvind. Her har vi samlet en række informationer, som du kan få nytte af som nydiagnosticeret eller som pårørende til en nydiagnosticeret.