Muskelsvind er et fællesnavn for ca. 25 forskellige neuromuskulære sygdomme og et utal af underdiagnoser, der viser sig i forskellige former for funktionsnedsættelser/handicap.

Der er stor forskel på de enkelte diagnoser og på, hvordan de udvikler sig. Ca. 3.000 mennesker i Danmark har en af muskelsvindsygdommene. For ca. 2.000 af dem er sygdommen så udtalt, at de har brug for behandling og støtte. På denne side og de tilknyttede sider finder du en masse information om muskelsvind – og om livet med muskelsvind.

For en hurtig kort introduktion til muskelsvind, læs Hvad er muskelsvind.

Hvis du gerne vil finde en mere udførlig beskrivelse af en specifik diagnose, så gå til Sygdomsbeskrivelser.

Du kan også læse en masse portrætter fra vores univers. Her fortæller folk, der selv har muskelsvind, er pårørende eller har en anden tilknytning til muskelsvind, hvordan det er at leve med muskelsvind.

Du kan også læse om den forskning, der har været kendetegnende for samarbejdet mellem RehabiliteringsCenter for Muskelsvind og Muskelsvindfonden.

Har du, dit barn eller en pårørende lige fået konstateret muskelsvind? Det kan virke meget uoverskueligt at finde rundt i alle oplysninger. Derfor anbefaler vi, at du starter med at læse mere på vores side Ny med muskelsvind. Her har vi samlet en række informationer, som vi tror, du kan have nytte af.