I Muskelsvindfonden arbejder vi hver dag for at forbedre forholdene og livet for mennesker med Muskelsvind, herunder ALS.

Hver anden dag får en dansker konstateret ALS, og selvom en del ikke ved det, så er sygdommen overordnet betegnet som muskelsvind og derfor er det Muskelsvindfonden, som arbejder for at støtte mennesker og pårørende, der er ramt af ALS.

Forskel på ALS og andre muskelsvinddiagnoser

Der er imidlertid stor forskel på ALS og andre muskelsvinddiagnoser. I løbet af tre år gennemlever de fleste mennesker med ALS den svækkelse af kroppen, som mennesker med muskelsvind oplever gennem måske 50 år. Det er en afgørende forskel på ALS og alle de andre muskelsvinddiagnoser, der findes. Derudover får mange med muskelsvind deres diagnose i barndomsårene, mens ALS først konstateres, når man er voksen.

Tæt på ALS

Muskelsvindfonden har gennem de senere år haft tiltagende fokus på ALS og de følger, som sygdommen også medfører for de pårørende. Et resultat af dette fokus er kampagnen ‘Tæt på ALS’.

I menuen til venstre kan du finde mere info om ALS, både film og læsestof – se vores kampagnefilm med pårørende til mennesker med ALS her