Muskelsvindfonden og RehabiliteringsCenter for Muskelsvind deltager også i internationale samarbejder på ALS-området.

Når Muskelsvindfonden deltager i det internationale ALS-arbejde, er det netop for at møde andre ALS-organisationer, udveksle erfaringer, skabe netværk og få inspiration til vores egen indsats for mennesker med ALS og deres pårørende. Men også for at inspirere andre lande ud fra de erfaringer, vi selv har samlet.

Muskelsvindefonden med i ALS-alliancen

”Hvis man vil samle information og viden, er det nødvendigt, at man selv giver noget retur – altså at vi er med til at inspirere til arbejdet med ALS i andre lande,” fortæller Jens Spanfelt, leder af Muskelsvindfondens medlemsafdeling, der i 6 år har været aktiv i ALS-alliancens bestyrelse. Han gik ud af bestyrelsen i 2015, men er stadig Muskelsvindfondens repræsentant i alliancen.

RCFM har også fingeren på pulsen

Muskelsvindfonden deltager også i det nordiske ALS-samarbejde, hvor der én gang om året afholdes et ALS-møde for mennesker med ALS, organisationsfolk og fagpersoner i de nordiske og baltiske lande. I 2016 blev konferencen afholdt i Riga i Letland. I 2013 blev den afholdt på Musholm.

RehabiliteringsCenter for Muskelsvind har fingeren på pulsen i forhold til udviklingen inden for ALS internationalt. Bl.a. deltager ALS-konsulenter i internationale ALS-symposier.

Læs mere om vores internationale samarbejde indenfor sundhedsfeltet i nyheden “Muskelsvindfonden styrker samarbejdet på tværs af landegrænser”