Verdens mest tilgængelige ferie, sport og konferencecenter – det er visionen for det ny Musholm, hvor Aart Architects sammen med tilgængelighedseksperter og Muskelsvindfonden har udfordret normen for tilgængeligt byggeri med plads til forskelle.

På Musholm, Ferie – Sport – Konference er alle velkomne
Det flot beliggende ferie- og kursuscenter ligger lige ud til Musholm Bugt ved Korsør med en storslået udsigt over morænebakkerne og Storebæltsbroen. Stedet har kort afstand til både motorvej og togstation. Musholm er et fuldt tilgængeligt aktivitetscenter, hvor der allerede fra starten er tænkt på mennesker med handicap, uden at bygninger og indretning minder om en institution. Design og funktionalitet smelter sammen, så gæster – uanset om man har et handicap eller ej – kan få et godt og oplevelsesrigt ophold på feriecentret.

I 2014 og 2015 er der sket en større udvidelse af feriecentret. Der er blevet bygget 21 ferieboliger, en restaurant, køkken, garage med værkstedsfaciliteter, og en stor multihal, der både kan bruges til sportsaktiviteter, konferencer og koncerter.

Foruden udvidelsen fra 2015 består feriecentret af 30 ferieboliger i forskellige størrelser, møderum, børne- og aktivitetshus, pejsestue og et strandmiljø tilgængeligt for kørestolsbrugere.
Musholm er stedet, hvor sportsklubberne afvikler deres stævner og hvor familier, par og singler holder ferie og bruger hallen til aktiviteter og oplevelser. Men Musholm er også stedet, hvor virksomheder kan afholde konferencer og blive inspireret af den socialøkonomiske tankegang og det universelle design.

Mangfoldighed, multihal og egen restaurant
Musholm – Ferie, Sport og Konference hed tidligere Musholm Bugt Feriecenter. Stedet er åbent for alle og ser det som sin styrke at være et sted, hvor der er plads til forskelle i behov og ønsker til ophold, aktiviteter og udfoldelsesmuligheder. Der er gjort en dyd ud af, at alle uanset krop og alder kan finde en aktivitet at deltage i. På de kystnære stier, langs stranden og i vores multihal kan du nyde livet og mærke adrenalinen pumpe. Til at hjælpe og føre dig sikkert gennem de mange muligheder, har Musholm egen aktivitetsmedarbejder, der altid kan tilbyde et spændende program eller introducere til en ny aktivitet. På Musholm er der også egen restaurant med udsigt over Storebælt. I restauranten lægges vægt på brugen af økologiske og lokale råvarer.

Overskuddet geninvesteres
Musholm, Ferie – Sport – Konference er en registret socialøkonomisk virksomhed, hvor et eventuelt overskud bruges på at understøtte et socialt formål om at tilbyde ferie- og fritidsaktiviteter for mennesker med handicap. Eventuelt overskud skal således anvendes til at understøtte og udvikle aktiviteter i henhold til formålet. Det betyder, at du har sikkerhed for, at vi lever op til følgende: 1. Vi arbejder for et socialt formål 2. Vi er erhvervsdrivende 3. Vi er uafhængige af det offentlige 4. Vi er inddragende og ansvarlige 5. Vi håndterer vores overskud socialt.

Udvidelsen af Musholm – Ferie, Sport og Konference er finansieret af Arbejdsmarkedets Feriefond, A. P. Møller & Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal, Realdania, Slagelse Kommune og Muskelsvindfonden.
Den juridiske ramme bag centret er den erhvervsdrivende fond Musholmfonden. Bestyrelsen består af 7 medlemmer. Muskelsvindfonden udpeger 4 medlemmer og Danske Handicaporganisationer udpeger 2, mens bestyrelsen selv udpeger det sidste.

Vil du vide mere om Musholm – Ferie, Sport og Konference, se www.musholm.dk

Se bestyrelsen her.

CVR NR.: 1777 2104