Man skal gribe chancen, når man kender folk, der er ude at rejse i en længere periode. Min veninde fra De Berejstes Klub var på en rejse langs Nilen fra udspring til delta. Jeg overbeviste hende om, at hun trængte til besøg, når hun nåede til Egypten.

Jeg mødtes med hende i Kairo. Efter et par dage i den kaotiske hovedstad og besøg ved pyramiderne i Giza kørte jeg med den handicapvenlige taxa (London Black Cab) til Alexandria, hvor det var planen at fejre min fødselsdag.

Dog var det ikke planen, at fødselsdagen skulle fejres på en græsk restaurant på 2. sal, hvilket meget nemt kunne være blevet scenariet, da vi spiste frokost dér dagen forinden. Udsigten ud over Middelhavet var der ikke noget galt med, frokosten fejlede heller ikke noget – men det gjorde elevatoren! Altså ikke på vej op – men på vej ned!

Er stolen tung?

”Is that chair heavy?” spurgte tjeneren, da han serverede desserten.

Hvorfor han havde stillet dette spørgsmål, gik først op for os, da vi havde betalt regningen og troede, at vi skulle ned. Elevatorservice var informeret og ville med arabisk præcision dukke op indenfor den næste uges tid!

Så længe kunne jeg ikke vente. Jeg sad lidt og nød udsigten, samlede mod, bestilte endnu en drink, alt imens tjeneren samlede et hold stærke egyptere, som kunne løfte el-kørestolen ned ad trapperne. Min hjælper tog for en sikkerheds skyld mig ud af stolen, inden de tog fat, så jeg i det mindste kom ned i god behold, og så krydsende vi fingre for, at el-kørestolen også overlevede. Det gjorde den.

Betænksomme og hjælpsomme egyptere

En af de fem mænd, der hjalp med at bære kørestolen ned, insisterede på at følge mig tilbage til hotellet og undervejs hjælpe med at lægge min lille rampe ved hver kantsten. Han ville være helt sikker på, at jeg nåede hjem uden flere forhindringer på min vej. Sådan er egyptere: meget betænksomme og hjælpsomme mennesker.

Det var min første rejse til Egypten, men helt sikkert ikke den sidste. Næste gang vil jeg sejle på Nilen.

 

Anna le Dous er en af deltagerne i Muskelsvindfondens rejsepanel og har samlet adskillige erfaringer på sine mange og utraditionelle rejser.

 

Husk, at du kan stille spørgsmål om rejser til Anna og de øvrige deltagere i rejsepanelet.

Læs også de tidligere spørgsmål og svar.