Frivillighed er kernen i den erhvervsdrivende fond Event Safety, hvor 400 engagerede frivillige medarbejdere alle sætter en ære i at levere en høj kvalitet og professionelle løsninger til events, koncerter og festivaler i hele Danmark. Event Safety, Event Safety er et resultat af fusionen af sikkerhedsafdelingerne i SmukFest og Muskelsvindfonden. Lær en af de frivillige bedre at kende her.

Navn: Camilla Holmer Petersen
Alder: 27 år
Beskæftigelse: Arbejder i Forsvarets Sundhedstjeneste
Antal år som frivillig i Event Safety: 3 år

Hvad er din funktion, og hvad indebærer den?

Jeg er Event Vagt, men på SmukFest i år fik jeg også lov at være subformand. Det er en form for ”lille” chef, som koordinerer de mennesker og hold, der er på arbejde. Det var super fedt at få flere ansvarsområder og prøve andre opgaver. Som almindelig Event Vagt er jeg med til at sørge for, at der er en god og tryg atmosfære for gæsterne ude på arrangementerne. Vi laver forebyggende arbejde, hygger med gæsterne og hjælper til, hvis der opstår problemer. Det kan være, hvis nogle af gæsterne kommer til skade; så skal vi vurdere, om vi skal tilkalde det præhospitale beredskab eller selv hjælpe dem videre til skadestuen. Og så skal vi også kunne konfliktløse, hvis gæster bliver uenige og har brug for en mægler.

Hvorfor er du frivillig?

Jeg er altid gået ud fra princippet om, at jeg selv skal have noget ud af at være frivillig, når jeg lægger så mange timer i det. I Event Safety er det sociale sammenhold helt fantastisk, og jeg får plads til at udvikle mig fagligt. Det er de helt basale årsager til, at jeg er frivillig. Og så kan jeg også tage meget med mig over i mit daglige arbejde – det er bare en ekstra bonus.

Hvad får du ud af at være frivillig?

Personlig udvikling og kompetenceudvikling. Især vores brug af konflikthåndtering er noget, jeg kan trække med over i mit eget arbejde. Hvis der opstår konflikter på mit arbejde, er jeg blevet meget bedre til at mægle og få gang i en konstruktiv diskussion i stedet for at trumfe det igennem, som jeg mener. Personligt er det at være en del af et fællesskab, hvor alle arbejder for at sikre den bedste kvalitet og udføre deres arbejde på den bedst tænkelige måde.

Hvad er din største oplevelse?

Den største oplevelse må være fra SmukFest i år. Under en af koncerterne var vi pressede til det yderste, men alle bevarede overblikket og kommunikerede godt med hinanden gennem hele koncerten. Selvom vi var pressede til grænsen, gik det hele bare op i en højere enhed. Det var virkelig fedt at være med til!

Hvad er den største udfordring?

At finde tiden til alt det, jeg gerne vil. Der er så mange gode arrangementer, som jeg gerne vil være en del af, men der skal jo også være en sammenhæng med mit arbejde ved siden af. Jeg har et arbejde, der kræver meget af mig tidsmæssigt, men i Event Safety er der alligevel plads til, at jeg melder mig til de arrangementer, jeg kan overskue. Der er ingen sure miner over, at jeg et år kan tage lidt færre opgaver end jeg kunne året før. Det er vigtigt at have den støtte i ryggen, når man er frivillig.

Hvad får dig til at fortsætte?

Helt grundlæggende er det de mennesker, jeg arbejder sammen med og det sammenhold, vi har med hinanden. Vi løfter i flok, og vi udvikler os både sammen og hver især. Bare fordi man mangler én kompetence, bliver man ikke afskrevet. Så arbejder vi sammen om at få den kompetence løftet op på niveau. Vi lærer utrolig meget af hinanden, fordi vi hver især har kompetencer inden for forskellige felter. Det er en fantastisk frivilligkultur at være en del af!