Foto: Christian Hoyer

Vores medlemmer har stillet Abdel Aziz Mahmoud nogle spørgsmål, som er eksempler på, hvad de oplever at blive spurgt om af vildt fremmede mennesker. Spørgsmål, som nok de færreste ville stille, hvis de selv skulle svare.

Hvordan sover du?

Kort og afbrudt. Sådan har det været hele livet. Min kæreste har lært mig at blive i sengen frem for at stå op og spise Nutella-madder.

Hvad gør du, når du skal danse?

Tager et shot, skruer op for musikken, ned for lyset og så forestiller jeg mig bare, at jeg er helt alene.

Kan du mærke dine ben?

Ja. Det ene er vist kortere end det andet. Men de er lige behåret.

Hvad spiser du?

Alt. Pånær svinekød. Det er sjovt, folk spørger mig altid, om jeg må spise dét og dét. “Ja, Tove. Jeg må godt få agurkesalat! Sålænge den ikke siger øf.”

Kan du selv børste dine tænder?

Hold kæft, hvor gad jeg godt have nogen til at børste mine tænder. Jeg har til gengæld nogen til at vokse mine skuldre. Var det too much information?

 

Hvis du skulle ændre én ting i verden, hvad skulle det så være?

Jeg ville fordele hele verdens adresser helt tilfældigt. Blande posen og lade folk på skift trække en seddel med en vilkårlig bopæl. Dit liv vil forme sig vidt forskelligt, om du bor et sted med diktatur, naturkatastrofer eller velfungerende velfærdssamfund.

Hvad ville du ønske, at du kunne?

Rejse i tiden.

Hvem er din rollemodel?

Begge mine forældre.

 

Abdel Aziz Mahmoud

Journalist i DR, TV-vært, debattør og forfatter til bogen: ”Hvor taler du flot dansk” som et indspark i integrationsdebatten.