Foto: Mew Brondbjerg

Vores medlemmer har stillet Signe Lindkvist nogle spørgsmål, som er eksempler på, hvad de oplever at blive spurgt om af vildt fremmede mennesker. Spørgsmål, som nok de færreste ville stille, hvis de selv skulle svare.

Må du godt drikke alkohol?

Ja, det må jeg godt – men prøver kun at drikke vin i weekenderne.
Når solen skinner, og det dufter af forår, får jeg virkelig lyst til rosevin hele tiden.
Men jeg er jo kun 158 centimeter høj, så der skal ikke så meget til, før jeg begynder at snøvle, og så er det svært både at arbejde og tømme opvaskemaskine.

Hvad fejler du?

Jeg lider af angst for rudekuverter og skattevæsnet. Og så er jeg ligesom Obelix faldet i gryden, da jeg var barn, så jeg har ekstremt meget krudt i røven og har svært ved at sidde stille. Så det er meget sjældent, at jeg slapper af på en sofa.

Kan du godt tale og bruge hjernen?

Mit problem er nærmest det modsatte: det er sværere at få mig til at være stille. Jeg snakker enormt meget, og min familie snakker også enormt meget. Så det kan godt være svært at få et ord indført, når man er hjemme hos os. Min hjerne fungerer perfekt. Det er faktisk noget af det, jeg er gladest for ved mig selv.
Og så er jeg virkelig dårlig til at stave.

Kan du stå op og tisse?

Jeg skal være ærlig og sige, at det tror jeg aldrig, jeg har prøvet. Jeg har tisset i skoven mange gange, men så sidder jeg ligesom på hug. Jeg tror, jeg ville komme til at tisse på mine fødder. Men måske skulle jeg prøve det en dag – det kan være, at jeg er vildt god til det.

Du kan da ikke få børn, vel?

Jeg har lavet et enkelt barn – som jeg er meget stolt af. Det er faktisk det bedste, jeg nogen sinde har lavet. Hun ligner ikke så meget et barn mere, fordi hun allerede er 15 centimeter højre end mig og er kun 13 år. Så jeg kan godt lave børn – men jeg var ikke så god til at føde. AV Av av  ..

 

Hvis du skulle ændre én ting i hele verden, hvad skulle det så være?

Jeg kunne godt tænke mig at fjerne følelsen af jalousi. Jeg tror, vi er mange, der gør mange dumme ting, fordi vi er jaloux – på naboen, den lækre fra arbejdet, den kloge mand i fjernsynet og lign.
Jeg syntes også, at man bliver så usikker af at være jaloux. Hvis ikke den følelse fandtes, tror jeg vi kunne komme mobning, krige og meget uvenskab til livs.

Hvad ville du ønske, at du kunne?

Flyve! Jeg ville elske at kunne flyve op og sætte mig i det højeste træ eller svæve mod solopgangen en tidlig morgen. Jeg tænker, at det må være den ultimative følelse af frihed at kunne flyve.
Og så ville det bare være kæmpe optur at flyve op og handle – eller lige lande foran ens arbejde en helt almindelig onsdag morgen.

Hvad glæder du dig mest til i 2018?

Helt klart at lave Cirkus Summarum. Tænk, at det fine lille Cirkus er blevet 10 år. Vi har alle haft så mange dejlige minder i det søde Cirkus – så jeg glæder mig vildt meget til at fejre (– hende? Er det en hun?) hele sommeren.

Det er noget af det mest taknemlige i denne verden at få lov at arbejde på cirkuspladsen. Der er så mange skønne, skøre, dygtige mennesker samlet der – at selvom at jeg har haft en lorte morgen, så bliver jeg altid glad, når jeg kommer i cirkus og mærker den kæmpe gejst og energi, der er for at gøre denne dag til den bedste.

Og så kilder det stadig i maven, når jeg løber ind mellem de røde velour gardiner for at give alle ungerne en fed oplevelse.

Signe Lindkvist
Tv-vært, skuespiller m.m. og artist i Cirkus Summarum i en årrække. I sommeren 2018 er hun tilbage i Cirkus Summarum – nu som cirkusprinsesse/cirkusdirektør.