Vores medlemmer har stillet Jacob Riising nogle spørgsmål, som er eksempler på, hvad de oplever at blive spurgt om af vildt fremmede mennesker. Spørgsmål, som nok de færreste ville stille, hvis de selv skulle svare.

Sover du i din stol?
Jeg prøver så vidt muligt at bruge en seng i stedet …. evt. en sofa, hvis jeg er meget træt

Læser sådan en som dig mange digte?
Jeg har desværre aldrig været den store poet. Ikke engang Yahya Hassan fik mig til at læse digte

Kan du stå op og tisse? 
Jeg står ofte op og tisser. Om natten er jeg dog så træt, at jeg sætter mig. Til stor glæde for min kone og børn sker dette endda på toilettet

Hvordan danser du om juletræet?
Det er ikke noget, jeg gør dagligt. Faktisk nok kun en gang om året, og “danser” er nok et stort ord at bruge. Jeg går nok nærmere rundt.

Hvad spiser du?
Ofte mad! Men som lille barn var det af og til også jord, sne, regnorme og den slags. Det prøver jeg at holde op med.

Hvis du skulle ændre én ting i hele verden, hvad skulle det så være?
Hvis jeg kun kunne ændre én ting, ville det nok være mit password til forældreintra. Det er et langt og bøvlet et, som hver gang giver mig problemer. Mange vil nok kalde det et I-lands problem, og der er selvfølgelig også klimaforandringerne og andre større problemer i verden, men dem håber jeg, at der er andre, der tager sig af.

Hvad ville du ønske, at du kunne?
Som teenager var jeg meget optaget af briller, som kunne se igennem tøj! Jeg husker, at der engang var en reklame for dem i de der “Kupon nyheder”, som man fik ind af døren, før der rigtigt kom reklamer til. De stod dengang højere på min superhelte ønskeliste end at kunne flyve. Når man som mig kommer lidt op i årene, vil man patetisk nok hellere kunne tale spansk eller lære at spille klaver. Derfor har jeg downloadet en app med akkorderne til Ricky Martin. Så jeg tænker at slå to fluer med et smæk med den.

Hvad skal du lave i den næste måned?
Jeg skal på ferie i 3 uger med min familie. Mange tror, at rejseprogrammet “På rejse med Riising og mor” var ferie for mig. Det var det bestemt ikke. Faktisk er det noget af det hårdeste, jeg nogensinde har lavet. Man har helt vanvittig lange optagedage, jetlag og tilmed sin mor med på arbejde. Tro mig, det er meget udmattende.
De første 5 år af Cirkus Summarum var jeg med rundt i samarbejde med Muskelsvindfonden. Man brugte hele sin sommerferie, og derfor tog min familie på sommerferie om vinteren i stedet. Det er nu blevet en vane for os. Så i stedet for at rejse langt væk om sommeren gør vi det nu typisk om vinteren.

 

Jacob Riising
Skuespiller og tv-vært. Bl.a. kendt fra DR Ramasjang, har været vært på Børne MGP og de voksnes Dansk Melodi Grand Prix samt i programmet Versus. Har skrevet børnebogen ”Karmaboy – kometen og den onde numsekløe”.

Vær med i ny serie på hjemmesiden og i Muskelkraft:

I et af de kommende numre af Muskelkraft er det blevet Simon Jul Jørgensens tur til at svare på jeres spørgsmål. Send dine spørgsmål til Muskelkrafts redaktør Jane W. Schelde, jasc@muskelsvindfonden.dk eller gå ind på Muskelsvindfondens Facebookside og skriv dine spørgsmål i tråden dér.