De grønne koncerter har i årevis givet et nødvendigt fokus på muskelsvindsygdomme. Da Muskelsvindfonden blev oprettet for små 40 år siden var der få Duchenne-voksne – og meget lidt fokus på rehabilitering af mennesker med muskelsvind – i dag kan man blandt andet ved hjælp af respirator leve længe, og med hjælp fra Rehabiliteringscentret for Muskelsvind bruge sine kræfter på at skabe et godt liv.

Her kan du (minuttal 18:51) se og høre direktør Jes Rahbek fra Rehabiliteringscentret for Muskelsvind og frivillig på Grøn Koncert Peter Skov Jørgensen ( der også sidder i Vejle Kommunes Handicapråd) fortælle om Grøn Koncert og Muskelsvindfondens betydning for dem, der lever med muskelsvindsygdomme.

http://www.dr.dk/tv/se/tv-avisen-med-sporten/tv-avisen-med-sporten-og-vejret-168#!/19:26

 

Foto: Bo Nymann
Foto: Bo Nymann

Det er Muskelsvindfonden, der i samarbejde med Tuborg, står bag Grøn Koncert og overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle. På Grøn Koncert sørger Muskelsvindfonden også for at udfordre publikum på mangfoldigheden. I Plads til Forskelle teltet på koncertpladsen kan man bl.a. prøve hvordan det er at have et handicap og at det ikke er helt lige til at få bukser på, når man sidder i en kørestol. Præmien for at deltage i løjerne i teltet er en fed tatoo, og tatoveringerne – der dog går af i vask –  er allerede nu vældigt populære blandt publikum.

Der er i år et rigtigt flot mediemæssigt fokus på, hvordan Muskelsvindfonden bruger overskuddet fra Grøn Koncert til at skabe bedre levevilkår for personer med handicap. Flere af de frivillige har fortalt om deres engagement i ‘plads til forskelle’ til medier, og torsdag var Muskelsvindfondens direktør Henrik Ib Jørgensen eksempelvis i TVSyd for at fortælle om, hvilken forskel Grøn Koncert gør for Muskelsvindfonden. Se indslaget her

Læs mere om Grøn Koncert på www.groenkoncert.dk