Evald - overskrift - jubilæumsbog

Året var 1971, da den dengang 27-årige Evald Krog og nære venner besluttede at stifte en ny forening. Som aktiv i Vanføreforeningens ungdomskreds mente Evald ikke, at der blev gjort nok for mennesker med muskelsvind. Da Evald ikke kunne opnå lydhørhed for sine synspunkter, brød han ud af Vanføreforeningen og stiftede sin egen forening, Muskelsvindfonden.

Evald - maleri

Helt konkret startede det med en cigarkasse til den nye forenings få håndører og et ringbind til det fluks anskaffede brevpapir. Kontoret var Evalds soveværelse, og siden blev det flyttet til et ombygget cykelskur med engagerede militærnægtere, der havde det med at få et nært forhold til foreningen. På trods af navnet er Muskelsvindfonden ikke en fond, men en forening. Navnet skulle signalere iværksætterånd. Ambitionerne var store fra starten. Allerede dengang handlede det om at samle midler ind til forskning. Da det havde lange udsigter at helbrede muskelsvind, blev fokus flytte til at handle om behandling for at styrke den enkeltes livskvalitet og sikre bedre levevilkår.

Evald var også musikelsker, og derfor var det naturligt, at Muskelsvind-fonden skulle finansiere sit arbejde gennem musikarrangementer. Det blev bl.a. til ‘Værtshusholder for en aften’, Tangkrogsfestival og andre arrangementer. Men gennem årene blev det også til banko og basarer, gadeteater, koncerter, loppemarkeder samt såvel traditionelle som utraditionelle lotterier, foredrag og konferencer. Dertil en mislykket flirt med Casino drift. Men det var med Grøn Koncerts tilblivelse i 1983, at stien til den organisation, som vi kender Muskelsvindfonden for i dag, blev lagt.

Evald citat