Musholm skaber plads til forskelle

Placeret ved den vestsjællandske kyst i naturskønne omgivelser og med udsigt til Storebælt, kun en time fra København og to fra Aarhus, ligger Musholm – Ferie – Sport – Konference. Muskelsvindfonden ønskede fra starten, at Musholm skulle være et sted med plads til mangfoldighed og til forskelle.

Tekst af: Gitte Dreier Jacobsen
Foto af: Kirstine Mengel

Musholm jubilæum
Foto: Kirstine Mengel

 

splash 1I oktober 1996 blafrede flaget med Musholms splinternye logo i toppen af flagstangen på Stibjerg Bakke nord for Korsør. Flaget markerede starten på byggeriet af det nye feriecenter. Ifølge daværende formand Evald Krog ville der blive tale om ”verdens ottende vidunder”. Og projektleder Torben Holm beskrev ambitionerne således:

”Det skal være et sted, hvor folk har lyst til at komme hele året. Et sted med en bred vifte af aktiviteter og kulturelle oplevelser, samt rige muligheder for at møde andre mennesker; blive klogere, beriget – men også med plads til at være sig selv og slappe af med familie og venner.”

Byggeriets samlede omkostninger var budgetteret til omkring 100 mio. kr. og skulle foregå over flere etaper. Første del af feriecenteret blev taget i brug i februar 1998, næste del blev indviet i 2002.

Vi har ikke gjort det alene

Musholm var aldrig blevet til det sted, som det er i dag, hvis det ikke var for stærke samarbejdspartnere, sponsorer og fonde. Den sidste store udbygning af Musholm i 2014 lykkedes med økonomisk støtte fra Arbejdsmarkedets Feriefond, Realdania, A.P Møller Fonden, Slagelse Kommune og Muskelsvindfonden.

Større ambitioner fører til omfattende udbygning
Muskelsvindfondens ambitioner med Musholm var større. Ud fra principperne om, at vi alle er forskellige – i højde og drøjde, i alder og køn, i funktionsevne og behov – skulle Musholm nu gå forrest og være et sted, hvor alle uanset krop, fysisk og alder kunne være fysisk aktive.

Den sidste etape og dermed færdiggørelsen af Musholm blev for alvor en realitet, da den økonomiske del af byggeriet var på plads i 2009. I 2014 blev første spadestik taget til udbygningen på 3.000 kvadratmeter, der bl.a. omfattede en ny multihal, nye ferieboliger, restaurant og konferencefaciliteter. I 2015 slog Musholm dørene op til det nye Musholm – Ferie – Sport – Konference.

Musholm - jubilæum
Foto: Kirstine Mengel, Grafik: AARTS


Prisregn over Musholm
I december 2016 vandt Musholm en international anerkendt designpris i Japan for at være verdens mest tilgængelige feriecenter, og allerede året efter vandt Musholm to priser uddelt af Den Internationale Paralympiske Komite. I den forbindelse lød det sådan fra Anders Tyrrestrup, arkitekt og partner i AART architects, der har stået i spidsen for at tegne udbygningen af Musholm:

grafik– Vi er drevet af at skabe muligheder for mennesker – med arkitekturen som drivkraft. At blive hyldet for netop dette arbejde er derfor en store ære. Ikke mindst af Den Internationale Paralympiske Komite, da det vidner om, at vi har skabt et sted med potentialet til at løfte livskvaliteten for mennesker uanset deres livsvilkår. Et sted, der giver alle mulighed for at mærke adrenalinen og få oplevelser ud over det sædvanlige. Det er æstetik, oplevelser og tilgængelighed i smukt samspil.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk