ALS berører hele familien

Mennesker med ALS får vendt op og ned på deres liv i løbet af meget kort tid. Det er en stor omvæltning at miste evnen til at åbne en mælkekarton, holde om et glas eller evnen til at gå og tale. ALS udvikler sig med en hastighed, der gør, at forandringer kan føles, som om de sker fra dag til dag.

Det betyder blandt andet, at du pludselig får brug for hjælpemidler i dagligdagen som eksempelvis kørestol og respirator, og din bolig skal måske tilpasses samtidig med, at du ofte får brug for hjælpere i dit hjem for at få din dagligdag til at hænge sammen. Den hjælpe skal komme hurtigt. Derfor kæmper Muskelsvindfonden for ALS-Startpakker. Det kan du læse mere om her.

De store omvæltninger påvirker i høj grad også de pårørende, du har omkring dig. Din ægtefælle. Forældre. Børn. Søster. Bror. Familie.

På trods af det lidt vildledende navn er ALS ikke en multiple sclerose sygdom, men en sygdom, som overordnet set er muskelsvind. Muskelsvindfonden arbejder for at støtte mennesker og pårørende, der har ALS inde på livet.

Vi er flere som dig

Muskelsvindfondens netværksmøder har reddet mit liv. Den der spejling i de andre, den er fuldstændig unik. Jeg begyndte i gruppen 2-3 mdr. efter min mor havde fået diagnosen. Og jeg tudede den første gang, og det var hårdt. Men hold op, hvor det gav mig meget.
Louise

Datter til en mor med ALS

"Da min far fik diagnosen, tror jeg, at jeg gik i chok. Det var en voldsom besked at få."
Lea Johansen

Mistede sin far til ALS

"Den ene dag kunne min mand gå op ad trappen til overetagen i vores hus. Den næste dag, da ku' han ikke. Og kom aldrig mere op."
Kirsten Bak Jacobsen

Mistede sin mand til ALS

1 /

ALS er for livet. Det vil vi også være.

Her kan du finde historier om mennesker, der ligner dig. Med ALS. I samme livssituation, med samme udfordringer og glæder.

Livet med ALS Se videoer om livet med ALS

Se tidligere kampagner samt Fokus-side om ALS

Besøg Fokus på ALS

På slap linje

Hvis du har brug for at tale med andre, der har Muskelsvind inde på livet, kan Muskelsvindfonden hjælpe dig. Vores medlemmer vil nemlig gerne dele deres erfaringer med dig.

Læs mere

Vil du være med?

Bliv medlem

Vær en del af et fællesskab, hvor vi sætter pris på forskelligheder ❤️

Bliv medlem

Bliv medlem

Du kan støtte os som frivillig, partner eller ved at give et bidrag. ❤️

Genveje

 • Icon

  Find medarbejdere

  Vi er en gruppe passionerede medarbejdere, som hver især er ekspert på sit område

  Læs mere
 • Icon

  Presse

  Vi arbejder for konstant at påvirke igennem vores handlinger og fortællinger

  Læs mere
 • Icon

  Vores organisation

  Vi er en forening, hvor fællesskab, forskelligheder og inddragelse er kerneværdier.

  Læs mere
Document
Indhold