Cirkusskolen 2024: 800 børnehaver er med til at skabe plads til forskelle

Frederik Løkkegaard

09. maj 2024

Muskelsvindfonden arrangerer igen i år Cirkusskolen. Et gratis tilbud til landets institutioner så de på en legende måde kan sætte inklusion og forskelligheder på dagsordenen i børnenes hverdag. Igen i år er de eftertragtede cirkuspakker blevet revet væk. 

Cirkusskolen 2024 løber inden længe af stablen. Et koncept, som Muskelsvindfonden, der sammen med DR Big Band arrangerer Cirkus Summarum, står bag for at være med til at sætte inklusion og forskellighed på skemaet i børnenes hverdag.  

Konceptet er et gratis tilbud til alle institutioner i Danmark. De skal blot tilmelde sig, og får dernæst tilsendt en cirkuspakke med materialer til cirkusleg.  

Igen i år har efterspørgslen været stor, og alle 800 pakker blev revet væk på under et døgn. 

I år får de tilmeldte et stort plakatrør dekoreret som en tryllestav. Inde i røret er en plakat med illustrationer af fem lege, et introbrev, nogle kort med illustrationer af cirkusyogaøvelser, klovnenæser, ansigtsmaling og en hoppe-elastik.

En succes fra starten af 

Cirkusskolen blev lanceret i 2015, og var en succes fra begyndelsen. I 2023 legede mere end 33.000 børn i over 700 institutioner i Danmark med, og tallet forventes at være endnu større i år. 

I 2024 kommer Muskelsvindfonden til at sende 800 cirkuspakker afsted. Efter tilmeldingen åbnede var der ”udsolgt” på under 24 timer – en interesse, der betyder meget for projektleder Bettina Ottesen: 

”Vi er utroligt stolte over den store interesse! Cirkusskolen er et hjertebarn for os, så vi kan ikke få armene ned.”

De mange frivillige var mødt op for at pakke de 800 cirkuspakker til de spændte institutioner.

”Skaber nærvær, der hvor børnene er” 

Èn af de 800 tilmeldte institutioner er Børnegården Skt. Anna i Aarhus. Her ser man tilbuddet som en helt unik mulighed: 

”Vi har været med en gang før, og børnene kender jo Cirkus Summarum. Det skaber bare gode stunder, nærvær, og vi kan møde børnene, der hvor de er.” fortæller Sophia Taha, pædagog i Børnegården Skt. Anna i Aarhus. 

Og det er ikke kun Børnegården Skt. Anna, der er begejstrede – de mange tilmeldte institutioner har næsten udelukkende positive tilbagemeldinger.

Udarbejdet af eksperter 

Crikuslegene er udarbejdet af 50 inklusionseksperter, der hver især har bidraget til udviklingen.  

Ligeledes har tre pædagogstuderende i 2019 brugt over 300 timer på at udvikle legene og læringen, så den passede ind i de pædagogiske læringsplaner og læreplanstemaer, som institutionerne i forvejen arbejder ud fra.

Nåede din institution ikke at tilmelde sig? 

Alle skal have lov til at lege med – også selvom de ikke modtager cirkuspakken. 

Derfor kan alle gå ind på www.cirkussummarum.dk/cirkusskolen fra uge 20, hvor alt materiale – og mere til – ligger til download.

Kontakt os:

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk