Elever og lærere på Virum Gymnasium samler ind til forskning i ALS

Suzanne Skærbæk Pedersen

24. jan 2024

Virum Gymnasiums elever og lærere er gået sammen om en vigtig sag. Lørdag den 27. januar samler de ind til forskning i den uhelbredelige sygdom ALS. Hjerneforsker Peter Lund Madsen er vært for en festlig støttekoncert på en tragisk baggrund; nemlig at to af gymnasiets lærere inden for en fireårig periode har fået ALS

Sygdommen ALS står for amyotrofisk lateral sklerose, hvilket betyder nedsat muskelfunktion som følge af, at nervecellerne ikke fungerer. Sygdommen angriber de nerveceller i hjernen og rygmarven, der sender signal til musklerne om, at de skal bevæge sig. Når musklerne ikke får signaler, svinder de ind og bliver svage.

I 2020 mistede skolen en kær lærer til sygdommen ALS. Og nu kort tid efter har endnu en lærer, Inger Belling Olsen, fået konstateret den uhelbredelige sygdom i foråret 2023. Derfor er forskning i og oplysninger om sygdommen ALS blevet en hjertesag for elever og lærere på Virum Gymnasium. Det fortæller uddannelsesleder Pia Gars Jensen:

Skolen er meget påvirket af, at to af vores lærere har fået sygdommen. Inger er en meget afholdt, kærlig og givende lærer, så det er hårdt at følge hendes kamp.

Pia Gars Jensen

Uddannelsesleder, Virum Gymnasium

– Skolen er meget påvirket af, at to af vores lærere har fået sygdommen. Inger er en meget afholdt, kærlig og givende lærer, så det er hårdt at følge hendes kamp. Vi håber alle, at Inger får denne lørdag med i hjertet, som et bevis på, at eleverne, lærerne og ledelsen gerne vil give noget igen til Inger for hendes store arbejde med musik, psykologi, gymnasievejledning, og det store arbejde med de mange musicals, som Inger har bidraget til på flotteste vis, siger Pia Gars Jensen.

På nuværende tidspunkt findes der ingen medicin eller behandling, der kan helbrede eller stoppe sygdommens udvikling. Formålet med indsamlingen er at udbrede kendskab til sygdommen og indsamle penge til forskning. Skolens elever samler ind flere gang om året.

“Jeg er meget beæret”

Inger Belling Olsen er den lærer på skolen, som senest har fået konstateret ALS. ALS er en alvorlig sygdom, som ofte udvikler sig hurtigt, men der er stor forskel på, hvordan sygdommen viser sig fra person til person. Men ens for alle er, at den er uhelbredelig og gradvist nedbryder kroppens muskler og får dem til at svinde ind. Skolen står sammen for at hjælpe med at udbrede viden om denne sygdom:

Jeg er meget beæret over, at eleverne og lærerne på Virum Gymnasium støtter op om mig og forskningen i ALS. Det glæder mig utrolig meget

Inger Belling Olsen

Musiklærer

– Jeg er meget beæret over, at eleverne og lærerne på Virum Gymnasium støtter op om mig og forskningen i ALS. Det glæder mig utrolig meget, siger musiklærer Inger Belling Olsen.

 

Programmet for indsamlingen lørdag den. 27. januar 2024:

Indsamlingen foregår lørdag d. 27. januar 2024 fra kl. 12-16 på Virum Gymnasium.

Kl. 12.00: Indsamlingen begynder
Kl. 12-16: Besøg boderne i forhallen. Køb lodder til lotteriet. Køb frokost, kaffe & kage eller blot lidt godt at drikke i cafeen. Prøv sjove aktiviteter for både børn og voksne. Loppemarked.
Kl. 14:30-16: Støttekoncert i studiesalen med nuværende og tidligere musikelever og lærere, info om ALS. Peter Lund Madsen er vært ved koncerten.

Man kan støtte op om indsamlingen på flere måder:

  • ved at donere penge til ALS i Fokus på MobilePay 342031. Skriv ”VG-indsamling” i kommentarfeltet.
  • ved at donere gevinster til vores lotteri.
  • ved at stille en lille bod op i forhallen på Virum Gymnasium i tidsrummet kl. 12-16, hvorfra I kan sælge jeres produkter og donere en selvvalgt procentdel til ALS i Fokus.
  • ved at donere varer, som vi kan sælge i forhallen på gymnasiet.
  • ved at købe en billet til støttekoncerten. Brug QR-koden. Billetten koster 150 kr. Vil man gerne give flere penge, kan man indbetale på ovenstående MobilePay 342031. Koncerten er fra 14.30– 16.00.
Læs mere og køb billet her

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk