En pærfekt ungdomstour kickstartet sammen med Benjamin Hav

Gitte Dreier Jacobsen // Foto: Morten Rygaard

10. sep 2023

Mange unge har det svært i nutidens perfekthedskultur, hvor instagram og andre sociale medier syder med perfekte hverdagsbilleder og uopnåelige kropsidealer. Fredag den 8. september kickstartede Muskelsvindfonden derfor en turné med ‘Pærfekt Croquis’. Første stop: Viborg Gymnasium.

At perfekthedskulturen presser mange unge er blevet slået fast i en række rapporter fra bl.a. Sundhedsstyrelsen og Børns Vilkår de seneste år. Det er særligt følelsen af at skulle præstere og være perfekt – både som menneske og i sit udseende – der presser de unges mentale velvære.

Om Pærfekt Croquis

‘Pærfekt Croquis’ er dels en sanselig tegneoplevelse, dels en samtale om perfekthedskultur i et panel af eksperter, kendte mennesker og de unge. De studerende ser og tegner kroppe i alle former og størrelser, som verden virkelig ser ud, og ikke som den fremstilles på sociale medier.

Croquis-modellerne til ‘Pærfekt Croquis’ er nemlig helt almindelige mennesker med rynker, skavanker, handicap og alt det, der kan betegnes som ‘pærfekt’.

Muskelsvindfonden vil starte et opgør med perfekthedskulturen og i stedet gøre verden mere “pærfekt”. I fredags kickstartede foreningen og årets plads til forskelle-ambassadør, Benjamin Hav, derfor en ungdomstour med Pærfekt Croquis.

Verden skal være mere pærfekt

– Undersøgelser viser, at det påvirker især unges syn på sig selv i en meget negativ retning, at de spejler sig i urealistiske virkelighedsbilleder. “Pærfekt Croquis” er derfor både vigtigt og aktuelt i ungdomsmiljøet, fordi det giver unge et spejl, der rummer helt ordinære mennesker med alt fra appelsinhud til handicap, fortæller formanden for Muskelsvindfonden, Simon Toftgaard Jespersen. Han er vært ved Pærfekt Croquis og skal derfor med rundt i landet, når Muskelsvindfonden fremover rejser rundt til en række danske ungdomsuddannelser med Pærfekt Croquis.

– Ambitionen med ungdomstouren er, at mødet med croquis-modellerne og dialogen om perfekthed kan skabe grobund for både en kollektiv og individuel refleksion, der i sidste ende kan bidrage til at gøre op med perfekthedskulturen. Feedback fra eleverne på Viborg Gymnasium var helt fantastisk, og jeg glæder mig til at komme på tur, slutter formanden.

Se, hvordan du kan få Muskelsvindfonden til din ungdomsuddannelse efter billederne

Pærfekt Croquis på Tv2

Skal Pærfekt Croquis komme til din ungdomsuddannelse?

Pærfekt Croquis touren på danske ungdomsuddannelser er støttet af midlerne fra årets Plads til forskelle-indsamling, som fandt sted under sommerens Grøn Koncert.

Bag indsamlingen står en række af Muskelsvindfondens samarbejdspartnere på Grøn, nemlig hummel, NOVA og Plads til forskelle-ambassadør, Benjamin Hav.

Det er blandt andet overskuddet fra salget af årets Plads-til-forskelle-t-shirt, som er gået til Muskelsvindfondens Pærfekt Croquis. T-shirten er designet af Benjamin Hav, og den blev solgt op til Grøn.

Du kan få Præfekt Croquis ud på din uddannelse: 

Send en mail med din forespørgsel til pærfekt@muskelsvindfonden.dk og i den mail skal du oplyse dit navn, telefonnummer og hvilken ungdomsuddannelse, det drejer sig om.

 

 

Læs mere på Pærfekt.dk

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk