Danmark
til de paralympiske
lege 2020

Vi følger de danske paraatleter i Tokyo 2020. Her får du overblik over konkurrenceplaner og kommer bag kulisserne med de fire atleter, som har muskelsvind. Vi opdaterer siden løbende.
Læs mere

af Suzanne Skærbæk Pedersen. Fotokredit: BESTSELLER/Lars Møller for DIF og Team Danmark. 

Danmark sender 25 atleter afsted til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020 for at kæmpe for medaljer til Danmark. PL varer fra d. 24. august til d. 5. september 2021. Du kan se en konkurrenceoversigt for de danske atleter forneden. På denne side har vi især fokus på de fire atleter som udover kampånd har muskelsvind til fælles. Du kan se alle atleters navne under ‘Vis mere’

Lisa Gjessing til Taekwondo, Kim Klüver til cykling, Peter Rosenmeier til bordtennis, Amalie Vinther til svømning, Tobias Thorning Jørgensen, Katrine Kristensen, Caroline Cecilie Nielsen og Susanne Sunesen til dressur, Catrine Rosengren til badminton og de fire atleter Daniel Wagner, Kristel Walther, Bjørk Kjellmann Nørremark, Christian Lykkeby Olsen til atletik.

Derudover har det danske hold i kørestolsrugby kvalificeret sig. Det består af:
Jakob Mortensen, Jesper Krüger, Kristian Bak Eriksen, Kurt Busk, Morten Elmholt, Sebastian Frederiksen, Sofie Skoubo, Thomas Pagh og Kaare Nielsen, Leon Jørgensen, Mark Peters og Mikkel Schöttel. Hovedsponsor for rugbyholdet er desuden vores eget Musholm – ferie, sport, konference. 

Se konkurrenceoversigt med tidspunkter

Sofie Sejer Skoubo

27-årig PL-debutant, som skal repræsentere Danmark til de paralympiske lege i kørestolsrugby. Sofie er fra Aarhus. Følg hendes videodagbog her på siden.

Følg Sofies videodagbog her

Leon Jørgensen

Leon Jørgensen er PL-debutant og anfører for kørestolsrugby holdet. Han er 36 år og fra Jyllinge

Læs mere om Leon Jørgensen

Tobias Thorning
Jørgensen

Tobias Thorning er PL-debutant og konkurrerer i dressur i grad 3 på hoppen Jolene. Han er 21 år og fra Give.

Se Tobias oplevelser fra turen her

Katrine Kristensen

Katrine Kristensen er PL-debutant og stiller op i paradressur. Hun stiller op i klassen grad 2 på hesten Welldone Dallas. Hun er 25 år og fra Roskilde.

Læs om Katrine her

Mød alle atleter

Du kan læse om hver paraatlet i den danske trup på den officielle PL hjemmeside

Mød alle atleterne

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk