Hvordan viser muskelsvind sig?

Der findes ca. 40 forskellige muskelsvinddiagnoser med endnu flere undertyper, så derfor er der stor forskel på, hvordan muskelsvindet påvirker den enkelte. Nogle diagnoser kan behandles medicinsk, andre kan ikke. Nogle viser sig fra fødslen og andre først som voksen. 

Nogle lever et langt liv. For andre bliver livet desværre alt for kort. Nogle har selv en diagnose. For andre er muskelsvind tæt på som bror, kæreste, ven eller kollega til en med muskelsvind. Nogle arbejder, andre kan ikke. Mennesker med muskelsvind er lige så forskellige som resten af danskerne. Men fælles for alle med en muskelsvinddiagnose er, at de er kroniske. Har man muskelsvind, har man det for livet.  

Her kan du læse mere om de forskellige muskelsvinddiagnoser, og hvad der ofte sker, når du har fået din diagnose. Du kan læse om at være pårørende, og hvor du kan finde råd og vejledning. 

Vi er flere som dig

For os har Muskelsvindfonden betydet, at vi har haft en form for familie. Et fællesskab med nogle forældre, som vi aldrig ville have mødt, hvis ikke vi havde været en del af det her fællesskab.
Camilla

Jeg er politisk aktiv i Muskelsvindfonden, fordi jeg synes, at det er vigtigt at være med til at skabe en fremtid og et liv for mennesker med muskelsvind.
Ditte Guldbrand Christensen

Repræsentantskabsmedlem i Muskelsvindfonden

1 /

Muskelsvind er for livet. Det vil vi også være.

Her kan du finde historier om mennesker, der ligner dig. Enten med samme diagnose, samme sted i livet, i samme livssituation eller med samme udfordringer og glæder.

Livet med muskelsvind

Find din muskelsvinddiagnose

Muskelsvind er en samlet betegnelse for cirka 40 forskellige sjældne diagnoser med endnu flere underdiagnoser. Symptomerne på de enkelte diagnoser er vidt forskellige. Find diagnoserne herunder.

På slap linje

Hvis du har brug for at tale med andre, der har muskelsvind tæt på og i samme båd som dig, så har nedenstående personer, sagt ja til at dele deres erfaringer med dig.

Vil du være med?

Bliv medlem

Vær en del af et fællesskab, hvor vi sætter pris på forskelligheder ❤️

Bliv medlem

Vær med

Du kan støtte os som frivillig, partner eller ved at give et bidrag. ❤️

Genveje

 • Find medarbejdere

  Find medarbejdere

  Vi er en gruppe passionerede medarbejdere, som hver især er ekspert på sit område

  Læs mere
 • Presse

  Presse

  Vi arbejder for konstant at påvirke igennem vores handlinger og fortællinger

  Læs mere
 • Vores organisation

  Vores organisation

  Vi er en forening, hvor fællesskab, forskelligheder og inddragelse er kerneværdier.

  Læs mere