Mange forskellige diagnoser, symptomer og forløb

Der findes ca. 40 forskellige muskelsvinddiagnoser med endnu flere undertyper. Derfor er der stor forskel på, hvordan muskelsvindet påvirker den enkelte. Nogle diagnoser kan behandles medicinsk, andre kan ikke. Nogle viser sig fra fødslen og andre først som voksen. 

Nogle lever et langt liv. For andre bliver livet desværre alt for kort. Nogle har selv en diagnose. For andre er muskelsvind tæt på som bror, kæreste, ven eller kollega. Nogle arbejder, andre kan ikke. Mennesker med muskelsvind er lige så forskellige som resten af danskerne. Men fælles for alle muskelsvinddiagnoser er, at de er kroniske, og at alle har en påvirkning af muskelkraften, som udvikler sig over tid. Har man muskelsvind, har man det for livet.  

På denne side kan du læse mere om de forskellige muskelsvinddiagnoser, og hvad der ofte sker, når du har fået din diagnose. Du kan læse om at være pårørende, og hvor du kan finde råd og vejledning. 

Find din muskelsvinddiagnose

Muskelsvind er en samlet betegnelse for cirka 40 forskellige sjældne diagnoser med endnu flere underdiagnoser. Symptomerne på de enkelte diagnoser er vidt forskellige. Find korte beskrivelser af diagnoserne herunder – eller besøg RehabiliteringCenter For Muskelsvind for uddybende beskrivelser.

Muskelsvind er for livet. Det vil vi også være.

Hos Muskelsvindfonden skaber vi fællesskaber – både store og små. Vi mødes om det, der binder os sammen og det, der gør os forskellige. Og du passer ind, uanset hvem du er. Hver for sig er vi noget. Sammen er vi mere. Se vores fællesskaber og find det årlige landsmøde.

Find vores fællesskaber

Hyppigt stillede spørgsmål

Find svar på nogle af de spørgsmål, som vi ofte får. Du kan også kontakte mennesker, som har været i samme situation som dig. Find på slap linje længere nede.

På slap linje

Hvis du har brug for at tale med andre, der har muskelsvind tæt på og i samme båd som dig, så har nedenstående personer, sagt ja til at dele deres erfaringer med dig.

Livet med muskelsvind

Vi har et hav af portrætter af mennesker, som har muskelsvind tæt inde på livet. Måske står de samme sted i livet som dig eller måske kan du genkende deres udfordringer og glæder. Eller måske er de også i familie eller kollega med en, som har muskelsvind.

Læs portrætter og andre artikler

Vi er flere som dig

For os har Muskelsvindfonden betydet, at vi har haft en form for familie. Et fællesskab med nogle forældre, som vi aldrig ville have mødt, hvis ikke vi havde været en del af det her fællesskab.
Camilla

Jeg er politisk aktiv i Muskelsvindfonden, fordi jeg synes, at det er vigtigt at være med til at skabe en fremtid og et liv for mennesker med muskelsvind.
Ditte Guldbrand Christensen

Bestyrelsesmedlem i Muskelsvindfonden

1 /

Kontakt medlemsafdelingen

Vi er her for dig

Vil du være med?

Bliv medlem

Vær en del af et fællesskab, hvor vi sætter pris på forskelligheder ❤️

Bliv medlem

Støt os på anden måde

Du kan støtte os som frivillig, partner eller ved at give et bidrag. ❤️

Genveje

 • Find medarbejdere

  Find medarbejdere

  Vi er en gruppe passionerede medarbejdere, som hver især er ekspert på sit område

  Læs mere
 • Presse

  Presse

  Vi arbejder for konstant at påvirke igennem vores handlinger og fortællinger

  Læs mere
 • Vores organisation

  Vores organisation

  Vi er en forening, hvor fællesskab, forskelligheder og inddragelse er kerneværdier.

  Læs mere

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk

Document
Indhold