Om magasinet Muskelkraft

I Muskelsvindfonden ser vi mennesker med handicap som en ressource. Det er derfor en del af vores arbejde at skabe synlighed omkring mennesker med handicap. Det er Muskelsvindfondens magasin, Muskelkraft en del af.

Med Muskelkraft er vi med til at skabe debat, tage fat i tabuer og give læserne et indblik i livet med muskelsvind og betydningen af, at samfundet lever op til Muskelsvindfondens vision om plads til forskelle.

Muskelkraft har i hvert nummer et tema med kant, som er bundet op på personhistorier, baggrund og debat om handicappolitik, livet med muskelsvind, Muskelsvindfondens indsamlingsaktiviteter og de frivilliges univers. Du kan se tidligere temaer længere nede på siden.

Magasinet spiller i høj grad sammen med Muskelsvindfondens øvrige kommunikationskanaler: hjemmeside, sociale medier og nyhedsbreve. Magasinet når ud til medlemmer, frivillige, samarbejdspartnere, politikere m.fl.

Muskelkraft udkommer fem gange om året (februar, april, juni, september, november) i et oplag på ca. 4.000.

2021

2020

Vis flere

Fokus

Muskelkraft skaber debat og skubber til fordomme. I hvert magasin har Muskelkraft et tema, som vi udbygger på Fokus-sider. Se en oversigt over dem herunder

Mennesker & medicin

For 20 år siden var der ingen, der troede, at der ville komme medicinske behandlinger til muskelsvinddiagnoser. I dag er de første medicinske behandlinger udviklet, og flere er på vej, lyder de positive meldinger. Få en status, læs portrætter og kig med i krystalkuglen.

Se fokus her

Et nyt kapitel

For nogle er det et chok, for andre en lettelse, når lægen fortæller, at de eller deres barn har fået en muskelsvinddiagnose. Hvordan reagerer man, hvordan kommer man videre, og kan man lære at acceptere, at man har fået en diagnose?

Se fokus her

Køn eller ej?

Hvordan er det med køn, kønsforskelle og roller i dagens samfund? Vi har kigget lidt ind i Muskelsvindfondens eget univers og spurgt mænd og kvinder om, hvordan de opfatter forskelle i køn og roller.

Se fokus

Mens vi venter på vaccinen

Corona-pandemien har været meget indgribende i vores hverdag, men det er også blevet dagligdag med mundbind, håndsprit og socialt liv på skærmen. Vi har sat fokus på forskellige måder at tackle hverdagen på.

Se fokus

Usynligt handicap

At have et handicap, som ingen kan se, er både udfordrende og rart. Udfordrende, fordi andre ikke tager hensyn til dig, og rart, fordi du kan være anonym med dit handicap. Vi har sat fokus på, hvad det betyder at leve med et usynligt handicap.

Se fokus

Aktivisme

Aktivisme fylder meget i disse år – klimabevægelsen, Black Live Matters, #enmillionstemmer m.fl. Aktivisme nytter og kan være med til at skabe forandring. Det rykker for alvor, når både medlemmer og organisation går sammen, mener Muskelsvindfondens formand Simon Toftgaard Jespersen, som gerne ser endnu flere aktivistiske medlemmer.

Se fokus

Sommer uden græs

Du ved først, hvad du har, når du har mistet det. Den følelse har for alvor slået igennem under corona-krisen. Overført til Muskelsvindfonden har foreningen med al tydelighed mærket, hvor meget de aflyste indsamlingsaktiviteter vil blive savnet hele vejen rundt. Vi har sat fokus på, hvad det betyder for foreningen, de frivillige, kunstnere, artister, medarbejdere m.fl.

Se fokus

Sund og pærfekt

Mange stræber efter at leve sundt, spise det rigtige, motionere nok, tabe sig og have den perfekte krop, men er det sundt? Vi har sat fokus på Sund & pærfekt (bevidst stavefejl), for det handler ikke om at leve perfekt. Det handler om din trivsel.

Se fokus

Tæt på sex

Hvad er sex og seksualitet for dig, og hvilken indflydelse har din muskelsvind på din lyst til og mulighed for at udleve din seksualitet? Vi har sat fokus på sex, fordi det for mange mennesker volder problemer og samtidig er meget tabubelagt at tale om.

Se fokus

Nødt til nærhed

Er det ok, at kommuner overvåger dig? Hvad gør det ved et menneske, når kommuners sagsbehandlere kommer helt tæt på i intime situationer? Og er det etisk forsvarligt, når kommuner stiller krav om at overvåge personer for at vurdere deres behov for hjælp? Det kan du læse mere om i dette fokus.

Se fokus

De klemte og
glemte pårørende

Pårørende er hverdagens usynlige helte. Helte, fordi de spiller en afgørende rolle i mange familier. Og usynlige, fordi samfundet sjældent værdsætter og bemærker, hvor meget de pårørende yder. Vi sætter her fokus på de problemstillinger, pårørende møder.

Se fokus

Opdragelse

Opdragelse ruster børn til det liv, de har og det liv, som de vil møde sidenhen. Men hvordan man gør det på bedst mulig måde, er der forskellige opfattelser af. Det er lettere at blive enige om, hvornår noget er dårlig opførsel og dårlig opdragelse, end hvad god opdragelse er. Vi sætter fokus på opdragelse både generelt og fra vores eget univers.

Se fokus

Sprog og fordomme

Sproget kan være med til at stigmatisere, men også at politisk korrekthed i sproget kan være med til at gøre mennesker handlingslamme – at de ikke tør sige noget af frygt for at sige det forkerte.

Se fokus

Når døden
kommer tæt på

Hvorfor er døden et tabu? Det er ofte først, når man oplever et dødsfald i den nære omgangskreds, at man tænker på sin egen dødelighed. Er det ikke i orden? Vi har sat fokus på livet, når døden kommer tæt på.

Se fokus

Kropsidealer

Det perfekte liv, krop og udseende er blevet det, de fleste stræber efter. Vi bygger meget af vores identitet og selvværd på, at vi kan levere, præstere og se godt ud. Men hvad gør idealerne ved os, når vi ikke kan leve op til dem?

Se fokus

Fakta om Muskelkraft

 

Kontakt redaktøren