Om magasinet Muskelkraft

I Muskelsvindfonden ser vi mennesker med handicap som en ressource. Det er derfor en del af vores arbejde at skabe synlighed omkring mennesker med handicap. Det er Muskelsvindfondens magasin, Muskelkraft en del af.

Med Muskelkraft er vi med til at skabe debat, tage fat i tabuer og give læserne et indblik i livet med muskelsvind og betydningen af, at samfundet lever op til Muskelsvindfondens vision om plads til forskelle.

Muskelkraft har i hvert nummer et tema med kant, som er bundet op på personhistorier, baggrund og debat om handicappolitik, livet med muskelsvind, Muskelsvindfondens indsamlingsaktiviteter og de frivilliges univers. Klik dig videre til tidligere temaer herunder.

Magasinet spiller i høj grad sammen med Muskelsvindfondens øvrige kommunikationskanaler: hjemmeside, sociale medier og nyhedsbreve. Magasinet når ud til medlemmer, frivillige, samarbejdspartnere, politikere m.fl.

Muskelkraft udkommer fem gange om året (februar, april, juni, september, november) i et oplag på ca. 4.000.

Se Muskelkraft temaer

Fakta om Muskelkraft

 

2021

2020

Vis flere

temaer

Muskelkraft skaber debat og skubber til fordomme. Se tidligere temaer i Muskelkraft herunder.

Mens vi venter på vaccinen

Corona-pandemien har været meget indgribende i vores hverdag, men det er også blevet dagligdag med mundbind, håndsprit og socialt liv på skærmen. Vi har sat fokus på forskellige måder at tackle hverdagen på.

Se tema

Usynligt handicap

At have et handicap, som ingen kan se, er både udfordrende og rart. Udfordrende, fordi andre ikke tager hensyn til dig, og rart, fordi du kan være anonym med dit handicap. Muskelkraft sætter fokus på, hvad det betyder at leve med et usynligt handicap.

Se tema

Aktivisme

Aktivisme fylder meget i disse år – klimabevægelsen, Black Live Matters, #enmillionstemmer m.fl. Aktivisme nytter og kan være med til at skabe forandring. Det rykker for alvor, når både medlemmer og organisation går sammen, mener Muskelsvindfondens formand Simon Toftgaard Jespersen, som gerne ser endnu flere aktivistiske medlemmer.

Se tema

Sommer uden græs

Du ved først, hvad du har, når du har mistet det. Den følelse har for alvor slået igennem under corona-krisen. Overført til Muskelsvindfonden har foreningen med al tydelighed mærket, hvor meget de aflyste indsamlingsaktiviteter vil blive savnet hele vejen rundt. Muskelkraft sætter fokus på en sommer uden græs, og hvad den betyder for foreningen, de frivillige, kunstnere, artister, medarbejdere m.fl.

Se tema

Sund og pærfekt

Mange stræber efter at leve sundt, spise det rigtige, motionere nok, tabe sig og have den perfekte krop, men er det sundt? Muskelkraft sætter fokus på Sund & pærfekt (bevidst stavefejl), for det handler ikke om at leve perfekt. Det handler om din trivsel, lyder budskabet fra flere sider i dette tema.

Læs tema

Tæt på sex

Hvad er sex og seksualitet for dig, og hvilken indflydelse har din muskelsvind på din lyst til og mulighed for at udleve din seksualitet? I dette tema sætter vi fokus på sex, fordi det for mange mennesker volder problemer og samtidig er meget tabubelagt at tale om. Vi håber, at dette tema kan være med til at nedbryde tabuet, så det bliver lettere og mere naturligt at tale om sex og seksualitet. Og måske kan artiklerne også være med til at inspirere dit sexliv.

Se tema

Nødt til nærhed

Er det ok, at kommuner overvåger dig? Hvad gør det ved et menneske, når kommuners sagsbehandlere kommer helt tæt på i intime situationer? Og er det etisk forsvarligt, når kommuner stiller krav om at overvåge personer for at vurdere deres behov for hjælp? Det kan du læse mere om i dette tema “Nødt til nærhed”.

Se tema

De klemte og
glemte pårørende

Pårørende er hverdagens usynlige helte. Helte, fordi de spiller en afgørende rolle i mange familier for at få hverdagen med en ægtefælle eller et barn med handicap til at hænge sammen. Og usynlige, fordi samfundet sjældent værdsætter og bemærker, hvor meget de pårørende yder. Vi sætter her fokus på de problemstillinger, pårørende møder – om de er mor, ægtefælle eller veninde.

Se tema

Kontakt redaktøren