Forrygende Grøn med 166.500 gæster

Gitte Dreier // Foto: Morten Rygaard

31. jul 2022

Med 30.000 publikummer til en udsolgt koncertdag i Valbyparken i dag runder Tuborg og Muskelsvindfonden dette års Grøn af. I alt 166.500 har været på Grøn, og det forventes at give et godt og tiltrængt overskud til Muskelsvindfondens arbejde.

Grøn har besøgt otte byer og i alt har der været fire udsolgte koncerter. Grøn forventes i år at give et markant overskud til Muskelsvindfondens vigtige arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i muskelsvind. 

Stor opbakning hele vejen rundt

I år har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn budt publikum velkommen tilbage til livemusik, kolde fadøl og skabt en fest, der gør en forskel – og der har været stor opbakning fra både gæster, frivillige og artister. Årets program har budt på nogle af tidens største navne på den danske musikscene herunder Drew Sycamore, Christopher, Tessa, Phlake, Carpark North, D-A-D, Andreas Odbjerg og Suspekt. 

Direktør i Muskelsvindfonden, Henrik Ib Jørgensen, fortæller:
– Vi er meget glade og stolte over at se så mange danskere tilbage på Grøn i år. Trods klassisk omskifteligt dansk sommervejr og lidt støv, der skulle bankes af det store Grøn-maskineri, har det været en helt fantastisk turné, fyldt med smil og festglade koncertgæster. Vi er overvældede over danskernes opbakning. Tænk at kunne feste sammen med 166.500 gæster og melde udsolgt i både Odense, Næstved og begge koncerter i København! Vi skylder en kæmpe tak til årets artister for deres utrolige opbakning til vores sag, en tak til vores samarbejdspartnere og ikke mindst vores mange frivillige for deres enorme indsats, som i år har været ud over det sædvanlige.

En længeventet turné

Hos Tuborg er man begejstrede for at være tilbage i sit rette element på Grøn – med artister på scenen og glade gæster på græsset.
 
– Det føles som et kæmpe privilegium endelig at være tilbage på græs med livemusik, fællesskab og kolde fadøl. Grøn har siden 1983 været indbegrebet af dansk festivalkultur, men alligevel er vi overvældede over den store velvilje, som publikum har vist i år. Vi glæder os allerede til at sende Grøn rundt i landet igen næste år, lyder det fra Christopher Billing, marketing- og sponsorchef for Tuborg.

Overskud hjælper mennesker med muskelsvind

Efter to års ufrivillig pause er overskuddet fra Grøn her i 2022 særdeles vigtigt for Muskelsvindfondens arbejde. 

– Efter to år, hvor Muskelsvindfonden har tabt mange millioner på grund af corona, er det en enorm lettelse, at vi kan lukke hullet i kassen og se fremad. Der er mere end nogensinde brug for midler til at skabe et bedre liv med muskelsvind. Vi står over for en fremtid med nye, revolutionerende behandlinger på muskelsvindområdet, og derfor skal forskning styrkes både nationalt og internationalt, fortæller Henrik Ib Jørgensen.

Publikumstal 2022 

Samlet: 166.500 

21/7 – Amager – 15.000 (udsolgt) 

22/7 – Kolding – 16.500 

23/7 – Aarhus – 30.000 

24/7 – Aalborg – 16.000 

28/7 – Esbjerg – 13.000 

29/7 – Odense – 25.500 (udsolgt) 

30/7 – Næstved – 20.500 (udsolgt) 

31/7 – Valby – 30.000 (udsolgt) 

Pressefotos fra Grøn 2022 kan hentes her. 

Læs mere om Grøn og Muskelsvindfonden herunder

Om Grøn
I snart fire årtier har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn skabt musikalske oplevelser og fællesskaber på tværs af handicap, alder, etnicitet, køn, seksualitet og religion. Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle, hvilket har til formål at skabe større mangfoldighed i det danske samfund. I 2021 kæmpede arrangørerne bag Grøn til det sidste for at afvikle en skræddersyet koncert-model med sektionsopdelinger af pladsen og en længere turplan end normalt for at kunne huse publikum – men planerne blev til sidst aflyst på grund af Covid-19. Tuborg og Muskelsvindfonden melder klar til 2022 og glæder sig til endnu en gang at lave Grøn i hele Danmark. 
 
Om Muskelsvindfonden
Muskelsvindfonden er en forening, et fællesskab og en bevægelse. Den blev skabt af og for mennesker med muskelsvind, men den er også en samling fantastiske pårørende, passionerede medarbejdere, engagerede samarbejdspartnere og mere end 1.000 frivillige, der er med til at sætte verden i bevægelse.  

Muskelsvindfonden samler danskerne, mens den samler ind. Og siden 1983 har Muskelsvindfonden sammen med Tuborg samlet danskere til Grøn i et unikt og mangfoldigt fællesskab, hvor overskuddet går til at skabe bedre liv med muskelsvind og forskning

Sammen med samarbejdspartnere samler Grøn også særskilt ind til Muskelsvindfondens årlige Plads til forskelle-pris, som uddeles til et initiativ, som understøtter Muskelsvindfondens vision om plads til forskelle.   

Om Tuborg

Tuborg blev grundlagt i 1873, og er siden blevet danskernes foretrukne ølmærke. Tuborg har gennem fem årtier haft et stort engagement i musikken og det fællesskab, det bibringer mellem danskerne. Gennem tætte partnerskaber med både det danske musikmiljø og koncert-og festivalarrangører, har Tuborg medvirket til, at danskerne hvert år kan mødes til fællesskab, unikke musikoplevelser og iskolde øl. Tuborg var med til at skabe grundstenen til Grøn tilbage i 1983 og har været medarrangør lige siden.  

 

Følg Muskelsvindfonden på Facebook

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk