En ny æblemost lavet på skæve, uens og frasorterede frugter bærer Muskelsvindfondens Pærfekt-mærkat. Det er for at sætte bred fokus på muligheder i fravalgte skæve eksistenser. For hver solgt most går en krone til Muskelsvindfonden
Alt for mange har alt for travlt med at være perfekte. Eller i hvert fald at fremstille sig selv som perfekte. På sociale medier hyldes den perfekte krop, det perfekte udseende, det perfekte job – det perfekte liv. Det perfekte er nærmest blevet symbolet på succes. Men noget skurer og noget kradser. For ingen af os er perfekte, og alt for mange har svært ved at identificere sig med idealet. Perfekthedskulturen har en bagside, som skaber pres, stress og usikkerhed på tværs af alder, køn og handicap.
Samtidig står vi midt i en global klimakrise. Der bl.a. handler om vores massive overforbrug og mangel på respekt for ressourcer. Vi smider fx store mængder af ressourcer ud der ingenting fejler. Ud over at de ikke er helt perfekte eller ideelle. En krum agurk, et lille æble eller en stødt pære kan ofte ikke sælges i supermarkedet.
Den ny Pærfekt æblemost er en hyldest til uperfektheden og sætter fokus på madspild på grund af uperfekt frugt, der bliver dømt ude. Den ny most er et samarbejde mellem Orskov Foods og Muskelsvindfonden, og mosten er lavet på frasorterede frugter, som nu er blevet forvandlet til en velsmagende most.
Et smukt billede på Muskelsvindfondens ’Plads til forskelle’-vision
Partnerskabschef Jacob Bartholin fra Muskelsvindfonden udtrykker begejstring for partnerskabet med Orskov Foods:
”Med den nye æblemost går alt op i en højere enhed i forhold til det, vi ønsker at formidle med vores Pærfekt-mærkat. Vi har i ti år arbejdet for at skabe ’Plads til forskelle’, og denne æblemost er et smukt billede på det, vi frem for alt gerne vil sætte fokus på: At selv om man har skavanker – som menneske eller som æble – rummer man stadig de samme fantastiske ressourcer.”
Muskelsvindfondens drøm er, at Pærfekt-mærkatet bliver det nye Ø-mærke for det uperfekte – for forbrugsvarer, der mindsker madspild ved at benytte sig af råvarer, der ellers ville være blevet sorteret fra.
Historien om Pærfekt startede i 2018, da Muskelsvindfonden indgik partnerskab med Radius Distillery om en Pærfekt gin skabt på frasorterede krumme agurker. Sideløbende har Muskelsvindfonden med stor succes afviklet croquis-events med pærfekte nøgne kroppe, sammen med Politiken, på henholdsvis Folkemødet, Kulturmødet og Ungdommens Folkemøde. På Ungdommens Folkemøde havde Muskelsvindfonden for første gang mosten med, som unge drak, mens de tegnede.
Stolte af at få Muskelsvindfondens pærfekt mærkat
Hos Orskov Foods er entusiasmen også stor, og Go To Market Manager Jesper Dalskov-Rasmussen udtaler følgende:
”Vi er stolte af at få Muskelsvindfondens Pærfekt-mærkat på vores æblemost, for det er en fantastisk tilgang at have til verden og sine medmennesker – og det er en tilgang, som vi støtter 100% op omkring. Vi glæder os til at se, hvordan forbrugerne rundt om i Danmark tager imod de nye produkter. Vi har nemlig en teori om, at alle, der smager den pærfekte æblemost med ét vil indse, hvor god en idé det er at mindske madspildet – og i stedet forvandle disse råvarer til superlækre fødevarer.”
Mosten kan købes i føtex, Bilka og udvalgte Netto fra uge 37 2020.