Muskelsvindfonden starter valgbus som optakt til valget

Jane W. Schelde

22. sep 2022

Hvad sker der, når folketingskandidat Klaus Bondam (RV)  sætter sig i en kørestol og mærker problemer med tilgængeligheden? Eller når folketingsmedlem Mette Gjerskov (Soc) og Rosa Lund (Ø) på egen krop oplever, hvordan det er at skulle argumentere vidt og bredt over for kommunen for at få den hjælp, man er berettiget til? Hvem kommer først igennem opgaverne og opnår flest point?

De oplevelser og mange flere sætter Muskelsvindfonden i de kommende uger fokus på, når de har inviteret lokale folketingskandidater fra forskellige partier til kommunedyst som optakt til det kommende Folketingsvalg. Dysten foregår flere steder i Danmark, hvor Muskelsvindfondens valgbus kommer til.

Vi vil ikke bare brokke os

Valgbussen starter på torsdag den 22. september i Aarhus og kører samme dag videre til Silkeborg. Begge steder er de lokale folketingskandidater, som er opstillet i netop den valgkreds,  blevet inviteret til at deltage i en dyst, som med et glimt i øjet vil fortælle politikerne om de problemer, som mange af Muskelsvindfondens medlemmer oplever i samarbejdet med kommuner og ikke mindst forskellen mellem kommunerne.

”Med Kommunedysten ønsker vi at komme i dialog med politikere og ikke bare brokke os. Vi vil gerne have politikerne til at opleve og mærke på egen krop den virkelighed, som vi møder i det kommunale system og det lotteri, som vores medlemmer oplever afhængig af, hvilken kommune de bor i. Men vi gør det på en anderledes måde og med et smil på læben, fordi det skal være en oplevelse, som starter dialogen,” siger Simon Toftgaard Jespersen, formand for Muskelsvindfonden, som selv er med i valgbussen.

Mål – at skabe kontakt og dialog

Målet med valgbussen og turnéen er dels at skabe kontakter til politikere og via dialog præsentere dem for løsninger på de problemstillinger, de bliver præsenteret for. Dels at øge synligheden om Muskelsvindfonden, og hvordan vi kan bidrage til at give politikerne en større forståelse for og kendskab til de behov, mennesker med handicap har.

Se indslag i TV2 Østjylland

En anderledes måde at tale politik på

Selve dysten består af syv poster, som politikerne skal igennem for at se, hvem der løser opgaverne bedst og hurtigst og samtidig har det fornødne held. Politikerne skal nemlig spille roulette om en kommune, som vil være deres udgangspunkt for dysten. Og da kommunerne har forskellige serviceniveauer i deres handicappolitik, bliver udgangspunktet for at løse de stillede opgaver meget forskellige. Posterne illustrerer på hver sin måde bureaukratiet i sagsbehandling, utilgængelighed, lange ventetider  og især forskellen mellem kommunerne.

”Selv om vi laver lidt sjov ud af posterne, håber vi, at de også vil være en øjenåbner for politikerne. Det vil være en anderledes måde at tale politik og visioner på,” siger Simon Toftgaard Jespersen, som glæder sig til mødet med politikerne.

Udover formanden deltager Thomas Krog, politisk chef i Muskelsvindfonden og kommunikations- og pressechef Gitte Dreier Jacobsen. Foreløbig har 35 folketingskandidater fra de forskellige opstillede partier takket ja til invitationen og måske kommer flere til, inden valgbussen kører i garage.

Plan for valgbussen

Valgbussen gør stop følgende steder:

  • 22. september kl. 10.30: Foran TV2 Østjylland, Skejbyparken 1, 8200 Aarhus N
  • 22. september kl. 14: Ved Midtjyllands Avis, Papirfabrikken 18, 8600 Silkeborg
  • 28. september kl. 10: Ved TV2 Syd, Mediapark 1, 6000 Kolding
  • 28. september kl. 13.30: Ved TV2 Odense, Olfert Fischers Vej 31, 5220 Odense
  • 29. september kl. 10: Ved Spillestedet Gimle, Helligkorsvej 2, 4000 Roskilde
  • 29. september kl. 14: ved TV2 Lorry, Allegade 7-9, 2000 Frederiksberg

Medlemmer er velkomne til at kigge forbi.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk