Ny medicin er godkendt i EU

Af Berit Byg

08. apr 2021

Evrysdi eller Risdiplam til behandling af muskelsvinddiagnosen SMA er nu endelig godkendt i det Europæiske Medicin agentur, EMA.  

Evrysdi – også kaldet Risdiplam – er interessant, fordi det er en væske, der kan indtages gennem munden i folks eget hjem.

Til grund for godkendelsen i EMA ligger flere kliniske studier. I Danmark, hvor mennesker med diagnosen indtil videre har måttet kigge langt efter muligheden for medicinsk behandling, såfremt man ikke opfyldte en række meget strenge kriterier og var under 6 år, vil det såkaldte Sunfish-studie være interessant. 

Studiet er udført på børn og unge mellem 2 og 25 år med SMA-type 2 og 3, og studiet har netop godtgjort, at effekten af de opnåede forbedringer holder sig over tid (1 til 2 år, hvilket er den varighed, studiet indtil videre strækker sig over), og at lægemidlet i det hele taget både stabiliserer og forbedrer motorfunktionen hos målgruppen.    

Med godkendelsen i EMA er vejen nu banet for behandlingen i det danske Medicinråd. 

Muskelsvindfonden opdaterer løbende om nyt i sagen.

Læs mere om data på medicinen

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk