Et godt liv med muskelsvind starter med at tro på sig selv og vise andre, at det kan lade sig gøre. Hver for sig er vi noget. Sammen er vi mere.

Som ny med muskelsvind kan det være både skræmmende, forvirrende og svært at få styr på, hvordan du skal håndtere den nye situation. Hvad enten det er dig selv eller dit barn, der har fået stillet en muskelsvinddiagnose, har du med garanti en masse spørgsmål til, hvad der nu skal ske, hvem du kan tale med, og hvad det der muskelsvind egentlig er for noget. Vi er her for dig. Vi er din forening, hvis du ønsker det.

Derfor har vi lavet denne side, hvor du kan få et hurtigt overblik over alle de informationer, som du kan få nytte af som ny med muskelsvind.

Muskelsvindfonden er både en patientforening og en medlemsorganisation, hvor du som medlem kan få støtte og møde andre i samme situation eller med samme diagnose som dig selv. Du kan finde de enkelte diagnoser nederst på siden her.

Søger du faglig rådgivning, så henviser vi til RehabiliteringsCenter for Muskelsvind. RehabiliteringsCenter for Muskelsvind er et specialhospital og en del af det offentlige sundhedssystem.

I rehabiliteringscentret arbejder specialiserede faggrupper (ergo- og fysioterapeuter, sygeplejersker, læger, socialrådgiver, psykologer) med at rådgive mennesker med muskelsvind, forældre til børn med muskelsvind og fagfolk, der har med mennesker med muskelsvind at gøre.

For at bruge rehabiliteringscentrets konsulenter skal du have en henvisning fra egen læge eller sygehusafdeling.

Få mere viden om muskelsvind

Hvad er muskelsvind?

Nogle sidder i kørestol, fra de er små. Andre mister aldrig evnen til at gå. Muskelsvindforløb er lige så unikke, som mennesker er forskellige

Læs mere om muskelsvind

Livet med muskelsvind

Personlige, inspirerende, opløftende, men også hudløst ærlige fortællinger om livet med muskelsvind.

Fortællinger om livet med muskelsvind

På slap linje

Der kommer nemt tankemylder og et hav af spørgsmål, når man får at vide, at man har muskelsvind, eller at ens barn har muskelsvind. Derfor kan det være rart at tale med en, som er "i samme båd".

På slap linje

Vil du tale med en, som er i samme båd, som har masser af levet erfaring med livet med muskelsvind?

Læs mere

Muskelsvind er for livet. Det vil vi også være i Muskelsvindfonden. Først kæmper vi for hinanden. Så kæmper vi for andre.

Selvfølgelig er vi en ”hold om mig, når det er hårdt”-forening, men vi er endnu mere en ”hold min kaffe, mens jeg ændrer verden”-forening.

Vi er aktivistiske. Vi udfordrer det etablerede. Vi kaster os ud i vilde projekter. Vi elsker handlingen.

Bliv medlem af Muskelsvindfonden

Som medlem af Muskelsvindfonden har du mulighed for at deltage i netværksgrupper, aktiviteter og arrangementer, modtage medlemsmagasinet Muskelkraft, få hjælp og rådgivning i sagsbehandling og ankesager, få rabatter på foreningens populære indsamlingsaktiviteter og meget mere.

Du er altid velkommen til at kontakte Muskelsvindfondens medlemsafdeling, hvor du kan høre mere om, hvad et medlemskab indebærer, og hvilke aktiviteter du har mulighed for at deltage i som medlem.

Bliv medlem

Livet med ALS

Når man får en ALS diagnose, påvirker det hele familien. Læs personlige, inspirerende og hudløst ærlige fortællinger om livet med ALS.

Læs fortællinger om livet med ALS

RehabiliteringsCenter
for Muskelsvind

RehabiliteringsCenter for Muskelsvind (RCFM) er et højt specialiseret hospital for neuromuskulær rehabilitering. RCFM er der for den enkelte - og for de nærmeste.

Besøg RCFM's hjemmeside

Find din diagnose

Kontakt medlemsafdelingen

Vi er her for dig

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk