Genvalgt formandskab
i Muskelsvindfonden: En fortsat kamp for synlighed og rettigheder

Redaktionen

25. maj 2024

Arbejdet med at styrke fondens politiske stemme og synlighed i samfundsdebatten fortsætter, mener et genvalgt formandskab i Muskelsvindfonden

Muskelsvindfondens medlemmer har netop genvalgt Simon Toftgaard Jespersen som formand og Janne Sander som næstformand under årets landsmøde 2024.

Fortsættelse af den politiske kamp

Simon Toftgaard Jespersen er klar til endnu en periode som formand for Muskelsvindfonden, og han er fast besluttet på at fortsætte den stærke politiske stemme, som fonden har opnået det seneste halve år. Simon Toftgaard Jespersen, Muskelsvindfondens landsmøde portræt fra 2024

“Som formandskab skal vi forsøge at forblive den politiske stemme, vi er lykkedes rigtig godt med at være det seneste halve år. Det er selvfølgelig sket på baggrund af, at der har været mere at kæmpe for end sædvanligvis med Tranæs og regeringens nye handicap-aftale. Men jeg oplever, at vi virkelig har fået tilkæmpet os en vigtig plads i debatten, og den skal vi holde fast i,” siger Simon Toftgaard Jespersen, som netop er genvalgt som formand for Muskelsvindfonden og han fortsætter:

“Noget af det, som jeg har været rigtig stolt af det forgangne år, er, at vi har fået Pærfekt mere på dagsordenen, at vi er kommet ud over rampen med Pærfekt Croquis på ungdomsuddannelserne og i medierne bredt. Og det ser jeg nogle gode perspektiver i for Muskelsvindfonden på flere leder og kanter, også når det handler om socialpolitikken i sidste ende.”

Et stærkt fundament og klare mål

Under landsmødet deltog medlemmerne i forskellige debatspor, hvor de kom med anbefalinger til Muskelsvindfondens fremtidige arbejde. Janne Sander ser en vigtig opgave for formandskabet at omsætte disse anbefalinger til handling:

”Formandskabets opgave den kommende periode er at sikre, at de anbefalinger til prioriterede arbejdsopgaver Landsmødet i dag har peget på, bliver et solidt arbejdsgrundlag for både bestyrelsen, repræsentantskabet og vores store skare af rigtig dygtige ansatte,” fortæller hun og fortsætter: Janne Sander, Næstformand i Muskelsvindfondens på Muskelsvindfondens Landsmøde 2024, portræt

“Ud over den bundne opgave skal formandskabet sikre, at der er balance mellem vores mål og ønsker, og de muligheder vi har for at udfolde os. Som forening har vi heldigvis en solid økonomi, der tillader vores medlemsaktiviteter at blomstre, og vi skal understøtte de initiativer der udspringer herfra. Vi skal sikre, at der er sammenhæng mellem de forskellige enheder, som er tæt relateret til Muskelsvindfonden, nemlig Musholm og Rehabiliteringscenter for Muskelsvind, så alle arbejder i samme retning, og at vores repræsentation afspejler både faglig kompetence og hjerteblod.”

En alsidig og meningsfuld rolle

Formanden, Simon Toftgaard Jespersen, deler sin begejstring for rollen og de mange aspekter af arbejdet.

“Jeg holder mest af alsidigheden. Det er at have et formål med at gå på arbejde hver dag, der føles vigtigt, og hvor man føler, man kan være med til at gøre en forskel. Jeg kan også rigtig godt lide arbejdspresset og tempoet, og det har været rigtig højt de sidste halve år, så der har været smæk på, men det kan jeg også godt lide, når der er. Og så kan jeg bare godt lide at skulle repræsentere Muskelsvindfonden, fordi jeg synes, det er den sejeste handicaporganisation i Danmark, måske den sejeste organisation i det hele taget,” siger han.

Muskelsvindfonden i fremtiden

Med et genvalgt formandskab, klare mål og en stærk økonomi er Muskelsvindfonden klar til at fortsætte sin kamp for synlighed og sammenhæng i arbejdet for mennesker med muskelsvind. Formandskabet vil sikre, at fonden fortsætter med at være en vigtig aktør i den politiske debat og et stærkt fællesskab for alle medlemmer.

Læs om valg til repræsentantskabet

Behov for et nyt Pærspektiv?

Oplæste artikler af Jacob Haugaard, podcast med Sarah Glerup, video, blogs, debat og meget andet

Lyt til Simons leder oplæst af Haugaard

Små Samtaler

"Med alderen kan jeg synes, at det nogen gange er lidt mindre vigtigt hvilke ord, vi bruger, og mere vigtigt hvordan vi handler."

Lyt til mennesker med noget på hjertet

Behov for et nyt Pærspektiv?

Se vores nye platform med lyd, video og meget andet

Pærspektiv.dk

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk