#fordivielskerfrivillige
Kræwet er navnet på Muskelsvindfondens frivillige. Uden frivillige – ingen Muskelsvindfonden. Det er kræwet, der får foreningens indsamlingsaktiviteter til at lykkes, og som frivillig gør du en STOR forskel for Muskelsvindfondens medlemmer.
Vi har ca. 1400 aktive frivillige
I 1983 blev den første Grøn Koncert afholdt med 40 frivillige. I dag har vi ca. 1400 aktive frivillige om året fordelt ud på arrangementer som Grøn, Cirkus Summarum, Cirkus Jul m.m.
Hvad laver du som frivillig?
-
Grøn giver hvert år tusindvis af mennesker store oplevelser, musikalske såvel som sociale, og vi er vokset i anseelse. Ikke mindst på grund af de mange frivillige, der igennem tiden har lagt muskler til de, der ikke selv har nok, og som mere end noget andet har givet os en identitet.
Grønt kræw er med alle vegne
På Grøn laver de frivillige alt fra at sætte scener, hegn og telte op til at stå i salgsboder og servere mad og drikkevarer til gæsterne. Derudover kan du være frivillig i indgangen, på lageret, lave mad til de andre frivillige osv. Der er med andre ord noget for enhver smag. Når du er af sted på Grøn, skal du regne med at være på arbejde fra tidlig morgen til sen aften. På Grøn er du som hovedregel sammen med dit hold både om dagen og om natten, og du arbejder, hygger og sover med holdet.
-
Siden 2009 har Cirkus Summarum hvert år været en fast tradition for mange børnefamilier. I Cirkus Summarum inviteres de voksne ind i børnenes univers til et unikt og nærværende møde med alle de karakterer, som børnene kender fra DR Ramasjang. Cirkus Summarum finder sted i uge 25-27 (København) samt uge 28-31 (Aarhus).
Frivillige driver legepladsen
På Cirkus Summarum er det kun frivillige, som driver legepladsen foran cirkusteltet. Som frivillig kan du dermed lave alt fra at bemande en legeaktivitet til at sælge merchandise og popcorn eller scanne billetter i indgangen. Man er tilknyttet det samme hold i hele perioden, man er frivillig. Man kan tilmelde sig fra blot to dage til hele perioden. Når man har fri, kan man frit hygge sig på pladsen, i spiseteltet eller tage på tur sammen.
Arbejdsdagene er fra 8-11 timer. Derudover kan man ansøge om at få sit barn i børneklub, og dermed få det passet på cirkuspladsen, mens man selv arbejder som frivillig.
-
Cirkus Jul er Muskelsvindfondens helt nye indsamlingsarrangement, som præsenterer en ny juletradition.
Den danske børnelitteraturs skatkammer
Vi vækker de velkendte karakterer fra den danske børnelitteraturs skatkammer til live, når både Orla Frø-snapper, næsehornet Otte, Cirkeline, Mustafa og ikke mindst Vitello optræder i cirkusmanegen.
Som frivillig på Cirkus Jul er du ligesom på Cirkus Summarum med til at få pladsen foran cirkusteltet til at køre. Dvs. at arbejdsopgaverne består i at scanne billetter, sælge slush-ice, merchandise eller at bemande en legeaktivitet.
-
Frivillige i medlemsforeningen hedder Muskeltérkorpset. De støtter de steder, hvor vores indsamlede midler kommer ud og arbejde.
Som frivillig muskeltér er det din opgave sammen med dit team af andre muskeltérer at give børn med muskelsvind og deres søskende en fed oplevelse, mens deres forældre er til møde til medlemsarrangementer. Det kan være på familiekurser, sommerlejre, klubdage og foreningens landsmøde.
Muskeltérerne er en nødvendig og integreret del af Muskelsvindfondens arbejde og bidrager til gode oplevelser blandt børn og unge med muskelsvind samt deres søskende.
For at blive muskeltér skal du være over 18 år, have en ren børneattest og så er det et plus, at du kan lide at arbejde med børn. Så føler du, at du har særlige kompetencer, du gerne vil bidrage med i børnearbejdet i Muskelsvindfonden, så LÆS MERE HER
Vil du være med?
Tilmeld dig nu
Vær en del af et fællesskab, hvor vi gør en forskel og sætter pris på forskelligheder ❤️
Tilmeld migJeg er frivillig
Tak, fordi du støtter os og gør en forskel for mennesker med muskelsvind og deres familier ❤️
Log påVi samler på oplevelser, mens vi samler ind
I Muskelsvindfonden samler vi ind ved at samle danskerne. Og i en verden, hvor mange jagter nicher, konflikter og det unikke, jagter vi det, der samler. Vi deler ikke op, men ud. Af oplevelser. Af øjeblikke. Af hjertet. Til hele Danmark. Vi skaber fællesskaber. For plads til forskelle opstår, når vi viser hinanden, forstår hinanden og kommer hinanden ved.
Men den gode oplevelse kommer ikke af sig selv. At sælge over 300.000 oplevelser hvert år på Grøn og flytte en koncertplads tværs gennem landet 8 gange på 12 dage med frivillig arbejdskraft kræver noget ganske særligt. Vi står ikke med hatten i hånden, men med arbejdshjelmen på hovedet – eller bandanen, kasketten, sombreroen, klaphatten, burkaen … For når vi samler folk til oplevelserne, samler vi også tusindvis af mennesker bag kulisserne. Frivillige med tryk på både FRI, VIL og LIGE.
Hvorfor blive frivillig?
Bliv frivillig på Grøn som gruppe eller forening
-
Er I en forening, studiegruppe eller noget helt tredje? Og kunne I tænke jer at tjene penge til lige dét, I har brug for i jeres forening? Så bliv lokalforeningsfrivillig på Grøn.
I alle byer har Grøn tilknyttet lokalforeninger, som kommer og hjælper med forskellige slags opgaver. Lokalforeningerne er vigtige for, at Grøn kan løbe rundt, og afhængig af byens størrelse har vi tilknyttet 100-450 personer hvert sted.
-
Arbejdsopgaverne spænder bredt. Det kan fx være oprydning af pladsen, stå i bod eller holde opsyn. Hvornår I møder ind og har fri afhænger af, hvilken arbejdsopgave I har. Men det er i gennemsnit i tidsrummet 11.00-22.00.
Det er muligt at ønske en specifik arbejdsopgave, og vi gør alt for at opfylde jeres ønske. Der kan dog være forskellige faktorer på dagen såsom regnvejr og solskin og dermed færre/flere gæster, end vi regner med, der kan gøre, at vi er nødsaget til at flytte rundt.
-
I skal kunne stille med minimum 10 personer. Derudover skal I udnævne en kontaktperson, som er bindeleddet til Grøn. Det er den person, som er i dialog med lokalforeningskoordinatorerne, ansvarlig for kontrakten og modtager informationer om arbejdet på Grøn.
-
Der aflønnes med 75 kr. i timen pr. frivillig, som går direkte til jer. Efter Grøn er afviklet, sendes en faktura i PDF til faktura@muskelsvindfonden.dk – hvorefter vi udbetaler beløbet.
-
Inden koncertdagen sender vi en SMS med et link til en informationsside til alle frivillige i foreningen. Her finder I alt nyttig information om programmet, hvor man spiser, henter drikkevarer, tjekker ind og generel praktisk information.
-
- En sjov, hård og hyggelig dag med jeres medstuderende eller andre fra jeres forening
- Gratis koncerter og forplejning hele dagen
- En god samvittighed. Jeres arbejde støtter nemlig Muskelsvindfonden. Alt overskuddet fra Grøn går til at forbedre levevilkårene for mennesker med muskelsvind.
- Event-erfaring – oplev en af Danmarks største events bag kulissen
-
Lyder det som noget for jer? Så kontakt lokalforeningskoordinator Stephie Jakobsen via mail-link herunder eller tlf. 2265 2478
Det vigtigste er lysten til at være med
Vi sørger for dig Du skal ikke betale noget selv Overnatning er mulig Du får arbejdstøj
De frivillige står sammen som en stor uperfekt organisme. Vi er stået af samfundets perfektheds-ræs, for hos os er det vigtigste lysten til at være med. Og år efter år transformerer vi dette farverige mikrokosmos af personligheder og fælles uperfekthed om til én stor organisme, der bærer sig selv, fordi vi bærer hinanden – gennem hedebølger, skybrud, mudder, støv og alt for korte nætter. Vi var mangfoldige lang tid før, det blev et modeord – fordi forskelle altid har givet mening.
Jeg vil være medKontakt Frivillighedskontoret på frivillig@kræwet.dk eller ring mellem kl. 9.00-15.00 mandag til fredag på telefon tlf. 89 48 22 22.