Webinarer

Velkommen til Muskelsvindfondens webinarer

Her finder du inspiration – online

I Muskelsvindfonden har vi siden juni 2020 afholdt webinarer, og vi udvider hele tiden porteføljen med nye emner.

Nedenfor kan du finde webinarer om:

  • Medicinråd og patientinddragelse
  • Kærlighed
  • Sex og parforhold
  • Sexhjælpemidler
  • Anti-inflamatorisk kost
  • Børn og unge er også pårørende
  • At have hjælpere i hjemmet
  • Diagnosen Mystenia Gravis

Hvad er et webinar?

Webinar er et oplæg/ kursus, der bliver afholdt online. Det betyder altså, at du som deltager ikke er i samme rum som underviseren/oplægsholderen, men I sidder ved hver jeres skærm. Fordelen ved dette er, at deltagerne og underviseren på det pågældende webinar kan være hvor som helst – og det er fordelen i en tid, hvor der stadig er coronavirus.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan finde ud af det?

Der vil altid være support til medlemmer, som er i tvivl om, hvordan man kobler sig på et webinar. Kontakt vores kommunikationschef Gitte Dreier Jacobsen, som står nederst eller kontakt vedkommende, som er kontaktperson på det enkelte webinar.

Hvornår er næste webinar?

Vi sender mails rundt til vores medlemmer og modtagere af vores nyhedsbreve, og vi annoncerer kommende webinarer på sociale medier.

Her på siden har vi samlet tidligere webinarer, så du altid kan finde dem, hvis du ikke ser med live. Bliv medlem af Muskelsvindfonden her.

Har du ønsker til et emne?

Hvis du har ønsker og idéer til et webinar, som du synes, vi skal lave, vil vi gerne høre fra dig.

Kontakt kommunikationschef

Webinar: Lighed i sundhed og sundhedsvæsenets prioriteringer

Noget af det første, der står i sundhedsloven, er, at loven skal sikre let og lige adgang til sundhedsvæsnet for alle.

Men er den adgang nu også så lige, når det kommer til stykket?

Vi har inviteret tidligere formand for Etisk Råd og filosof, Jacob Birkler, ind for at gøre os klogere på, hvilke værdier og hvilken etik beslutningstagerne og myndighederne lægger til grund for at vælge og prioritere, som de gør, og hvilke dilemmaer, det stiller samfundet overfor.

Se webinaret ved at klikke på videoen til højre.

Webinar: Medicinråd, patientinddragelse og den politiske debat

Vi har inviteret tre oplægsholdere ind til et webinar, hvor Medicinrådet er omdrejningspunktet.

Webinaret giver et indblik i den politiske debat i tiden op til Medicinrådets nedsættelse foranlediget af Sara Wadmann fra det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Bagefter præsenterer to oplægsholdere Mette Boie Steffensen & Christina Lotzkat Matzen en undersøgelse af patientinddragelse i Medicinrådet.

Se webinaret ved at klikke på videoen til højre og find oplægget om patientinddragelse her

Webinar: Mit usynlige handicap

Video kommer
Fire unge mødes i en samtale om at have et usynligt handicap. Det handler om dilemmaer, op- og nedture og livet med et usynligt handicap.
Webinaret er for alle, men måske har du selv et usynligt handicap, eller måske vil du gerne forstå, hvad det betyder at have et usynligt handicap.

Webinar: Børn og unge er også pårørende

Få indblik i, hvordan du kan agere over for børn og unge, når en alvorlig sygdom rammer deres mor eller far, eller når de mister en forælder. Ina Lüders deler sine erfaringer omkring sin mands sygdomsforløb og død, og sammen med Heidi With taler hun om ventesorg, hensynsbetændelse og meget andet.

Webinaret er for dig, som har hjemmeboende børn – store som små – og hvor en forælder er alvorligt syg eller gået bort. Webinaret er også interessant for andre pårørende og fagfolk.

Webinar: Kærlighed

Paneldeltagere:
Liselotte Skrejborg Hansen, præst i Randers
Lene Lebech, medlemskonsulent i Muskelsvindfonden

Webinar: Sex, lyst og samliv

Webinaret handler om sex, lyst og samliv. Det er ikke kun for dig, som er i et parforhold, men også for dig, der ikke har en partner.
Ethvert menneskes seksualitet er lige så unik som vores fingeraftryk, og der findes ikke to mennesker, der har nøjagtig samme seksuelle identitet, samme seksuelle livshistorie eller helt de samme præferencer. Alle er forskellige, og sex er meget mere end samleje og evnen til at få en orgasme. Kernen handler om at turde tale om sex og lyst – på en god måde. Har man en hjælper, er det for nogen kan være en fordel at tale om seksualitet allerede under ansættelsessamtalen for at få indblik i hjælperens forståelse og tolerance.
Med Karina Winther, psykolog i RehabliteringsCenter for Muskelsvind og Gitte Dreier Jacobsen, kommunikations- og pressechef i Muskelsvindfonden (vært)

Links omtalt under webinaret:  Mental orgasme og  Mental orgasme 2

Webinar: Hjælpemidler til sex

Mulighederne for at finde et sexhjælpemiddel, der passer til dit behov, er mange. Se herunder et meget lille udpluk, som kan være relevante for mennesker med muskelsvind

Markedet for seksuelle hjælpemidler er stort, men bliver ikke brugt i vid udstrækning viser undersøgelsen ”Sex i Danmark”. At de seksuelle hjælpemidler – eller sexlegetøj, som andre kalder det – ikke bliver brugt af flere, skyldes måske uvidenhed, eller at det er tabubelagt at tale om emnet. I morgen bryder Muskelsvindfonden alle tabuer og afholder webinar om sexhjælpemidler.

Seksualvejleder Helle Koldsøe viser under webinaret flere forskellige hjælpemidler, som kan bruges af både par og singler, mænd og kvinder, som har forskellige funkstionsevne. 

Afholdt: d. 9. juni 2020

Gæst: Helle Koldsøe, sexualvejleder
Vært: Gitte Dreier Jacobsen, kommunikations- og pressechef i Muskelsvindfonden

Læs baggrund for webinaret her

 

Webinar: Anti-inflammatorisk kost

Få viden om og inspiration til anti-imflamatorisk kost.

Dato: 21. juni 2020

Paneldeltagere: Kostvejleder Rie Laursen

Webinar: Hjælpere i hjemmet (ALS)

Muskelsvindfonden sætter fokus på hjælpere i hjemmet. Annemette Johansen og Hafdis Thorsteinsdottir deler deres oplevelser og erfaringer med at have hjælp i hjemmet. Det sker i samtale med ALS-konsulent og fysioterapeut fra RCFM Lone Gertz og ALS-medlemskonsulent Heidi Hoelgård Sunesen.

Lone Gertz indleder webinaret med et oplæg om: Hvilke overvejelser jeg kan gøre, inden jeg får behov for hjælp fra andre? Hvem kan være min hjælper? Hvilke ordninger findes ift. at få bevilliget hjælp? Hvordan påvirker hjælp familien? Hvordan kan jeg understøtte det gode samarbejde med de mennesker, der er mine hjælpere?

Få gode erfaringer og eksempler på, hvordan I som familie forbereder jer på hjælpere i hjemmet. Hvad I som familie kan overveje for at skabe åndehuller i hverdagen, når familiens hjem forvandles til en banegård, hvor hjælpere tjekker ind og ud.

Afholdt: 29.04.21

Webinar: Rundt om diagnosen Myastenia Gravis

Paneldeltagere: Asger Frost (RCFM), Simon T. Jespersen (Muskelsvindfonden) og Liselotte Schirakow (MG Arbejdsgruppen)

Vært: Lene Lebech

Sendt den 2. marts 2021

Har du en ide til et emne? Kontakt vores kommunikationschef