Corona - sammen
hver for sig

Vi venter på vaccinen. Mange har oplevet bekymringer og dilemmaer under corona-pandemien. Få et overblik her på siden.

 

 

‘Vi skal holde sammen – ved at holde afstand”. Med de historiske ord lukkede statsminister Mette Frederiksen ned for Danmark onsdag aften d. 11. marts 2020 på grund af coronapandemien. I dag – ca. et år senere – venter vi stadig; på genoplukning, på vaccinen og på kram.

 

 

 

Mens vi venter på vaccinen

Tiden med Coronavirus

Allerede i november 2020 vakte det glæde blandt flere af Muskelsvindfondens medlemmer, at vaccinen mod corona var kommet tættere på. Også selv om bekymringerne for at blive smittet samtidig var store. Det viste et indblik i medlemmernes oplevelse af livet under corona-pandemien, som Muskelsvindfonden spurgte ind til.

Godt 500 medlemmer responderede på spørgsmålene. Den følgende opsamling er baseret på besvarelserne fra de medlemmer, der enten selv har muskelsvind eller er pårørende. I alt 391 personer.

Læs om indblikket her

Rasmus Dissing savnede allermest kram under pandemien

32-årige Rasmus Dissing Nielsen lever et liv som de fleste. Med kæreste, job, venner, rejser og sport. Til dagligt tænker han ikke ret meget over, at han har et handicap, med mindre der lige er en trappe, som han ikke kan komme op af.

Under corona-pandemien har det været anderledes. Han har nemlig en oplevelse af, at hans handicap er meget mere i fokus.

Det var en god d. 7. januar 2021. Flere og flere med muskelsvind havde fået det første stik med vaccine mod COVID-19.

Se billeder og læs artiklen fra dagen

Læs artiklen 'Nu bliver vi vaccineret'

Det er en tid fyldt med bekymring, men også med lærdom

For mange handler det om stadig at arbejde hjemme, at længes efter et knus eller at droppe den daglige tur til bageren søndag morgen efter rundstykker. For andre har det betydet en hver dag i isolation – og gør det stadig for mange. Nogle af Muskelsvindfondens medlemmer sagde ja til at blive fulgt af DR Dokumentar og optage si selv under isolationen. Det gav et godt billede af de personlige og sociale problemer en nedlukning giver. Og vi lærer meget om os selv og om hinanden på godt og ondt.

Familien Brostrøm er en af de familier som åbnede dørene for Danmark. Her i klippet fortæller Maise om den avatarrobot, hun har fået, så hun kan følge med i undervisnigen hjemmefra, mens robotten er hendes stedfortræder i klassen. Lær mere om det projekt her.

Dokumentaren gjorde indtryk – selv hos Statsminister Mette Frederiksen, som sendte Maise en personlig hilsen.

 

”Jeg vil hellere smittes end i isolation igen” – Maise Brostrøm

Læs artiklen om Familien Brostrøm

Rasmus føler sig mere stigmatiseret under pandemien

32-årige Rasmus Dissing Nielsen lever et liv som de fleste. Med kæreste, job, venner, rejser og sport. Til dagligt tænker han ikke ret meget over, at han har et handicap, med mindre der lige er en trappe, som han ikke kan komme op af. Under corona-pandemien har det været anderledes. Han har nemlig en oplevelse af, at hans handicap er meget mere i fokus.

32-årige Rasmus Dissing åbnede sine døre for Danmark i DR Dokumentaren “I skjul for smitten”.. Læs hans artikel her og se video herunder.

Dokumentaren “I skjul for smitten” blev vist på DR1 mandag d. 23. november 2020 kl. 21.25.

 

”Er mindre bekymret – vi ved mere om virusset, og det tyder på, at der er virksomme vacciner på trapperne” – citat fra indbliks undersøgelsen

 

”I starten troede jeg, at det ville gå hurtig over. Derfor var jeg ikke bekymret. Nu synes jeg ikke at kunne se enden på det.” – citat fra indbliks undersøgelsen