Nu bliver vi vaccineret

Gitte Dreier Jacobsen

07. jan 2021

Det er en god dag i dag. Flere og flere med muskelsvind har nu fået det første stik med vaccine mod COVID-19. Følg med her på hjemmesiden.

Janne Sander: Et lille prik for et menneske – et gigantisk stik for menneskeheden!

Farvel til den voldsomme angst hver dag døren går op og en af mine hjælpere træder ind i min lejlighed, der har været som et fængsel for mig i månedsvis. Mit hjælperteam på 9, er ansvarsfulde mennesker der passer på sig selv og dermed mig. Men de kommer fra by og land og deler sociale bobler med samlevere, børn osv. De skal transportere sig på job og fungere i andre sammenhænge hvor de er udsatte for smitterisiko. Den kan de uforvarende meget nemt bringe videre til mig.

Goddag til en ny privilegerede virkelighed, hvor jeg kan trække vejret roligere og ”bare” leve med samme restriktioner som alle andre i samfundet. Jeg er blevet ligestillet og skal til at forholde mig til igen at turde gå en tur, hente dagligvarer i en fysisk butik og se min familie. Godt nok med værnemidler og på afstand. Men jeg er sat fri for det allerværste: Angsten for at blive smittet inden vaccinen nåede mig. For Corona ville jeg ikke overleve med min ringe lungekapacitet. Bare at have luft nok til at klare mig gennem en almindelig dagligdag herhjemme i fred og ro uden respiratoren på, er på grænsen af hvad jeg formår.

Jeg er uendelig taknemmelig for, at medicinalindustrien i samarbejde med regeringer i hele verden har formået at udvikle en beskyttelse mod pandemien. Og tak til dem, der har medvirket i forsøg og gjort en kæmpe indsats for at vi er kommet så hurtigt frem til en effektiv vaccine. Jeg har ondt af alle, der ikke nåede at få beskyttelse og som har gennemlevet svære eller uoprettelige sygdomsforløb.

Jeg glæder mig til at alle opnår samme beskyttelse som jeg. For det tilbud kommer til alle – tag imod det og lad os mødes i den fysiske verden og se hinandens smil uden mundbind!

Rasmus Dissing: Jeg er mindre bekymret for at blive smittet

Jeg fik en sms onsdag d. 6. januar kl. 12 om, at jeg i min e-boks havde fået tilbud om vaccine. Jeg blev positivt overrasket over, at det var nu. Jeg skyndte mig ind for at bestille en tid for at være helt sikker på, at jeg kunne få en. Jeg anede jo ikke, om der var mange, som havde fået tilbudt vaccine samtidig. Jeg havde allerede fået bekræftelse på vaccine-tiderne kl. 12.20 i dag torsdag d. 7. januar. Det er vildt det pludseligt gik så stærkt for jeg havde hørt, at der nok ville gå et par uger mere, før end vi med muskelsvind ville vide, hvornår vi kunne blive vaccineret.

Jeg prøver stadig at gennemskue, hvad det reelt betyder for mig, at jeg er vaccineret. For tiden med coronavirus er jo ikke ovre endnu. Jeg stryger nok ikke  ud til en piratfest som det første, men vaccinen betyder, at jeg er mindre bekymret for, at jeg bliver smittet. Det giver helt sikkert en ro i sindet, at jeg ved, at det her et skridt i retningen af, at vi kommer tilbage til “normalen”. Snart vil jeg igen kunne give en kram til mine venner og familie. Det glæder jeg mig til.

Nyt om vaccinering

Obs: Følg med på i vores lukkede Facebookgruppe, hvor handicappolitisk konsulent Jørgen Lenger og formand Simon Toftgaard Jespersen løbende orienterer med nye info om vaccinen. Er du ikke medlem af gruppen, skal du anmode og medlemskab og besvare spørgsmålene, som dukker op i den forbindelse.

Læs spørgsmål og svar hos Rehabiliteringscenter for Muskelsvind

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk