Fordomme

49% af de medlemmer af Muskelsvindfonden, der har svaret på den lille undersøgelse i Muskelsvindfondens Facebookgruppe, har mødt fordomme om deres seksualitet, fordi de har et handicap.

Artikler

Er det så vigtigt
at have sex
i et badekar?

Når kroppen ikke lever op til idealet, hvad gør man så? Læs her en samtale om sex, fordomme, forventninger og erfaringer, når man har et handicap.

Mød Sigrid og Jacob her

Et kæmpe
selvværdsboost
at få en kæreste

"Mit første romantiske forhold har brudt min største fordom om mig selv: at jeg ikke var god nok," skriver Louise Justesen.

Læs Louises indlæg her

Forskere bag
sex-undersøgelse
 håber at
nedbryde tabu 

Et godt sexliv er vigtigt, men langt fra alle er tilfredse, viser ny befolkningsundersøgelse. For mennesker med bevægelseshandicap er risikoen for sexproblemer i flere tilfælde dobbelt så stor.

Læs mere om undersøgelsen her

Hjælpemidler
til sex

Markedet for seksuelle hjælpemidler er stort, men bliver ikke brugt i vid udstrækning viser undersøgelsen ”Sex i Danmark”. At de seksuelle hjælpemidler – eller sexlegetøj, som andre kalder det – ikke bliver brugt af flere, skyldes måske uvidenhed, eller at det er tabubelagt at tale om emnet

Bliv klogere på hjælpemidler her

Et godt sexliv –
hvad skal der til?

Muskelkraft har opfordret tre personer med muskelsvind til at give et lille indblik i deres erfaringer omkring sex og et par gode råd, som andre måske kan bruge.

Læs deres erfaringer og råd her

Webinarer

Tema: Hjælpemidler til sex

Mulighederne for at finde et sexhjælpemiddel, der passer til dit behov, er mange. Se herunder et meget lille udpluk, som kan være relevante for mennesker med muskelsvind

Markedet for seksuelle hjælpemidler er stort, men bliver ikke brugt i vid udstrækning viser undersøgelsen ”Sex i Danmark”. At de seksuelle hjælpemidler – eller sexlegetøj, som andre kalder det – ikke bliver brugt af flere, skyldes måske uvidenhed, eller at det er tabubelagt at tale om emnet. I morgen bryder Muskelsvindfonden alle tabuer og afholder webinar om sexhjælpemidler.

Seksualvejleder Helle Koldsøe viser under webinaret flere forskellige hjælpemidler, som kan bruges af både par og singler, mænd og kvinder, som har forskellige funkstionsevne. 

Afholdt: d. 9. juni 2020

Gæst: Helle Koldsøe, sexualvejleder
Vært: Gitte Dreier Jacobsen, kommunikations- og pressechef i Muskelsvindfonden

Læs baggrund for webinaret her

Tema: Sex, lyst og samliv

Webinaret handler om sex, lyst og samliv, og det er ikke kun for dig, som er i et parforhold, men også for dig, som ikke har en partner.

Ethvert menneskes seksualitet er lige så unik som vores fingeraftryk, og der findes ikke to mennesker, der har nøjagtig samme seksuelle identitet, samme seksuelle livshistorie eller helt de samme præferencer. Alle er forskellige, og sex er meget mere end samleje og evnen til at få en orgasme.

Kernen handler om at turde tale om sex og lyst – på en god måde. Har man en hjælper, er det for nogen kan være en fordel at tale om seksualitet allerede under ansættelsessamtalen for at få indblik i hjælperens forståelse og tolerance.

Gæst: Karina Winther, psykolog i RehabliteringsCenter for Muskelsvind
Vært Gitte Dreier Jacobsen, kommunikations- og pressechef i Muskelsvindfonden

Links omtalt under webinaret:  Mental orgasme og  Mental orgasme 2

Vi skal turde tale om sex

Af formand, Simon Toftgaard Jespersen
Skrevet til Muskelkraft

Du har måske netop åbnet Muskelkraft og tænkt, hvorfor skal vi nu til at høre om sex? Er det ikke for privat? Hvorfor skal det fylde vores medlemsblad? 

Selv blev jeg glad, da jeg hørte, at Muskelkraft ville tage sex op som tema. Sex er vigtigt, og vi skal turde tale om det i Muskelsvindfonden. Selv om det kan undre, så taler vi stadig alt for lidt om sex selv her i 2019 

Faktisk viser undersøgelser, at sex stadig er et stort tabu blandt danskerne generelt, men endnu mere hvis det samtidig drejer sig om mennesker med handicap.  

Den situation er jeg ked af, og derfor er jeg glad for, at vi forhåbentlig kan være med til at sætte tanker, snak eller sågar debat i gang. Der er i min verden behov for at kunne tale om lyst og sex i en forening som vores. Det har betydet noget, når medlemmer gennem tiden har stået frem og gjort en forskel på den ene eller anden måde. Et godt eksempel er Slappendales, og selv om jeg knap kan huske de fire mænds strip fra scenen, så var de uden tvivl med til at rykke ved noget ved opfattelsen af mænd med handicap. 

Når det er sagt, så ved jeg også, at Muskelkrafts redaktion har haft svært ved at finde folk, der har haft lyst til at stå frem og dele deres historier, erfaringer eller udfordringer. Jeg forstår på alle måder, hvis det kan være angstprovokerende eller pinligt at fortælle om så privat et emne i et medlemsmagasin. Omvendt må jeg sige, at jeg som ung virkelig fik meget ud af det, når voksne med muskelsvind talte om sex.  

Med muskelsvind i rygsækken kan man være usikker på en masse ting, men sex er noget af det, der også fylder. Det gælder både for kørestolsbrugeren med få fysiske kræfter, men også for den gående og nydiagnosticerede. 

Sex kan være fantastisk, men det er uomtvisteligt udfordrende og stiller krav til at finde kreativiteten og legelysten frem, når der også skal tages højde for et handicap. Den slags kræver inspiration, men det kræver også, at man tør sætte ord på udfordringer og behov over for en partner, hvilket i sig selv kan være svært. Min opfordring til alle jer, der læser med, er, at vi skal turde tage snakken, ikke kun i Muskelkraft, men også når vi mødes. Dette nummer af Muskelkraft er forhåbentlig starten på det, men også starten på at forstå, hvor sexet muskelsvind i virkeligheden kan være 🙂