Om begivenheden

Deltager gebyr

Gratis for store medlemmer

Start tidspunkt

Kl. 18.00

Slut tidspunkt

Kl. 21.00

Lokation

MarselisborgCentret, bygning 8, konferencelokale A og B

Kontakt

Kontaktperson

Heidi Hoelgård Sunesen

Medlemskaber

Stort medlemskab

Tilmeldingsfristen er overskredet

Få chancen igen

Desværre måtte vi aflyse arrangementet i januar, derfor er det med stor glæde, at Muskelsvindfonden igen kan invitere til arrangementet omkring sorg.

OBS: Få pladser tilbage, da tilmeldte til det aflyste arrangement har fået forkøbsret.

Sorg kan være mange ting. Vi tænker oftest på sorg i forbindelse med dødsfald, men sorgen kan også være mere generel og ramme, når noget forsvinder – eller når vi ved, at noget vil forsvinde på sigt.

Derfor er sorg også et tema, der er blevet efterspurgt blandt vores medlemmer, fordi det fylder, når man har et liv med muskelsvind eller ALS. Sorgen kan føles altoverskyggende og voldsom, men den kan også ligge og rumstere i baggrunden. Det kan være sorgen over at miste funktioner, over ikke at kunne dét, man kunne en gang – eller over dét, man kommer til at miste i fremtiden.

Vi har inviteret psykolog Bo Snedker Boman ind for at tale om sorg, og hvordan den kommer til udtryk på forskellige måder. Bo vil blandt andet tale om sorgen, der kan opstå, når livet ikke altid former sig, som man havde håbet, når man har muskelsvind. Bo har arbejdet i Sundhedsvæsnet i 20 år med fokus på blandt andet sorg, og han siger om oplægget:

“Mennesker har det med af og til at smile og grine. Ofte, fordi vi glæder os over eller glæder os til noget. Alene eller sammen. Det er virkeligt fedt, når det sker. Og mennesker har det med at være triste og bedrøvede, når livet og verden og vores og kroppe ikke helt udvikler sig, som vi havde troet og håbet. Så sker det, at vi sørger – ikke fordi nogen er døde, men fordi noget er forsvundet eller usynligt. Der er intet mærkeligt i at sørge – men vores måder at tale om sorg på er nogle gange lidt mærkelige og ikke altid så kærlige og hjælpsomme. Mit oplæg handler om sorg og krop og sygdom – og ikke mindst det sprog, vi har om sorg. Det lyder måske vældigt trist, men det behøver det nu ikke at være! Mit navn er Bo, jeg er 49 og hele mit arbejdsliv har handlet om krop og sygdom og sorg. I er inviteret til at lytte til mit oplæg – og vi skal tale med hinanden også. Det ser jeg frem til”

Oplægget er for dig, der er voksen, har muskelsvind eller ALS, og som i større eller mindre grad kan genkende dig selv i følelsen af at opleve sorg over fx udsigten til eller tabet over funktioner, livet der arter sig anderledes end håbet eller lignende.

Arrangementet foregår på MarselisborgCentret i Aarhus torsdag d. 30. marts kl. 18.00-21.00 i bygning 8,  konferencelokale A og B. Det vil bestå af et oplæg af Bo og herefter refleksion i grupper. Der vil være let forplejning til arrangementet.

OBS: Få pladser tilbage, da tilmeldte til det aflyste arrangement har fået forkøbsret.

Du skal være stort medlem af Muskelsvindfonden for at deltage i arrangementet.

Tilmeldingsfristen er overskredet

Andre arrangementer

Se alle begivenheder

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk

Document
Indhold