Benjamin Hav er Plads til forskelle-ambassadør

Redaktionen, Foto: Martin Lønstrup Esquives

09. maj 2023

Benjamin Hav bliver dette års Plads til forskelle-ambassadør: sætter fokus på mangfoldighed, forskellighed og familie

Til sommer kan Grøn-publikummet blandt andet glæde sig til de vilde koncerter fra Benjamin Hav & Familien, men foruden sin optræden får frontmanden en helt særlig rolle – Benjamin Hav er nemlig dette års Plads til forskelle-ambassadør.

I samarbejde med hummel og Grøn står han derfor bag designet af Plads til forskelle T-shirten, der er inspireret af netop at opføre sig som én stor familie. T-shirten går i salg fra i dag og overskuddet fra salget samt publikums pantdonationer på Grøn går til Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris, der uddeles efter turneen.

Grøn, NOVA, hummel og Benjamin Hav samler i år penge ind til Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris. Hvert år uddeler Muskelsvindfonden Plads til forskelle-prisen, som gives til konkrete projekter, indsatser, initiativer eller kampagner, der har til formål at skabe plads til forskelle i samfundet.

Jeg ser min rolle som Plads til forskelle-ambassadør som en enorm ære. Det er en direkte forlængelse af mit eget ønske om at udbrede den gode stemning

Benjamin Hav

I år er ambassadøren for indsatsen Benjamin Hav, som dermed får en titel som både Suspekt, Christopher, Lukas Graham, Carpark North, Scarlet Pleasure og morgenværterne på GO’NOVA tidligere har haft.

Det er en ære

Om sin rolle som Plads til forskelle-ambassadør fortæller Benjamin Hav:

“Jeg ser min rolle som Plads til forskelle-ambassadør som en enorm ære. Det er en direkte forlængelse af mit eget ønske om at udbrede den gode stemning med stærke referencer til den ukomplicerede hippie-tid i 60’erne, hvor alle var frie. Euforien har peaket i mit ansigt, siden jeg sagde ja til at være med ombord, og den peak-stemning går igen i mit lille hjerte og milt ved tanken om at udbrede budskabet om Plads til forskelle hele sommeren igennem.”

Vi er en stor familie

Som ambassadør er det Benjamin Hav, der har skabt det unikke design og budskab, som pryder T-shirten. Budskabet og trykket er inspireret af rapperens eget band – nemlig Familien.

“Jeg har lavet en T-shirt sammen med Muskelsvindfonden og hummel for at fejre vores familie. Din og min familie. Overskuddet går til at gøre verden et bedre sted. Det går til Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris. Det kan jeg godt li’. For vi er alle forskellige. Du er forskellig. De er forskellige. På den måde er vi ens. Én stor familie, med Plads til forskelle,” fortæller Benjamin Hav.

Pant går også til prisen

Foruden æren af Plads til forskelle-prisen får modtageren også et økonomisk bidrag, der samles ind af Hummel, NOVA, Grøn og Benjamin Hav op til og i løbet af sommerens Grøn-koncerter gennem pantdonationer på pladsen og salget af Plads til forskelle T-shirten, der i år produceres af Hummel.

Dette års Plads til forskelle T-shirt kan købes fra i dag via hummel.

Køb t-shirten her

Om Plads til forskelle-prisen

Siden 2016 har Muskelsvindfonden uddelt den helt særlige Plads til forskelle-pris, som hylder enkeltpersoner, nonprofitorganisationer og foreninger, der arbejder aktivt for at skabe plads til forskelle i samfundet.

Prisen blev uddelt for første gange i 2016, hvor den gik til Fundamentet, som hjælper unge og ældre socialt udsatte med alt fra NemID til jobansøgningerne. I 2017 var det håndboldligaen for udviklingshæmmede børn, LykkeLiga, der fik prisen, mens den i 2018 gik til Ombold – et gadefodboldfælleskab for udsatte og hjemløse.

I 2019 gik prisen til Vaskeriet, som er et fællesvaskeri i Brabrand Boligforening, hvor mennesker med udviklingshandicap integreres i et vigtigt arbejdsfællesskab, mens den i 2021 gik til foreningen, Diversity Pop-Up, der samarbejder med klassiske brune værtshuse for i fællesskab at arrangere mangfoldighedsevents, hvor alle er velkomne.

I 2022 blev prisen overrakt til Heltecamps, der laver ferielejre for børn, der lever med kronisk sygdom, handicap eller er i et længere sygdomsforløb.

I 2020 blev prisen ikke uddelt på grund af COVID-19-pandemien.

 

Forskellige artister og samarbejdspartnere har gennem årene været ambassdører herunder Suspekt (2016), Scarlet Pleasure (2017), Lukas Graham (2018), Carpark North (2019), værterne fra GO’NOVA (2021) og Christopher (2022).

Formålet med Plads til forskelle-prisen er at støtte en indsats, der:

  • skaber større mangfoldighed i det danske samfund
  • skaber opmærksomhed omkring mennesker, organisationer eller aktiviteter, der rækker ud over sig selv og gør en forskel for andre.
  • aktiverer gæster, artister og samarbejdspartnere på Grøn til aktivt at skabe ”Plads til forskelle”

Læs mere om partnerne

Om Grøn
I fire årtier har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn skabt musikalske oplevelser og fællesskaber på tværs af handicap, alder, etnicitet, køn, seksualitet og religion. Grøn er en fest der gør en forskel! Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle, hvilket har til formål at skabe større mangfoldighed i det danske samfund. I 2022 kunne Grøn endelig vende tilbage efter to års aflysninger på grund af Covid-19. I år kan Tuborg og Muskelsvindfonden fejre 40 år med Grøn, når koncertkaravanen traditionen tro kommer rundt i hele Danmark.

Sammen med samarbejdspartnere samler Grøn også særskilt ind til en årlig Plads til forskelle-pris, som uddeles til et initiativ, som understøtter Muskelsvindfondens vision om “plads til forskelle”.

 

Om Muskelsvindfonden
Muskelsvindfonden er en forening, et fællesskab og en bevægelse. Den blev skabt af og for mennesker med muskelsvind, men den er også 100vis af fantastiske pårørende, medarbejdere, engagerede samarbejdspartnere og mere end 1.000 frivillige, der er med til at sætte verden i bevægelse.

Siden 1983 har Muskelsvindfonden i et partnerskab med Tuborg arrangeret Grøn, for i Muskelsvindfonden samler vi danskerne, mens vi samler ind til vores arbejde for mennesker med muskelsvind. Overskuddet går direkte til vores arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i muskelsvind.

Om hummel 

Hummel er et dansk sports- og modebrand med en historik, der rækker tilbage til 1923. hummel designer, producerer og markedsfører sportstøj, træningstøj, udstyr og sneakers til både børn og voksne, kvinder som mænd.

For hummel betyder Company Karma, at det, man giver ud, får man tilbage. De forpligter sig til at drive deres virksomhed og samtidig gøre endnu flere gode ting ude i verden. Det er hummels mission. Derfor har hummel indgået i samarbejdet for at sprede budskabet om mangfoldighed og forskellighed. hummel ønsker at gøre en reel forskel ved at igangsætte forandring og støtte andre til at gøre det samme. De udfordrer normerne. Vi kæmper for lighed og inklusion, mens de hylder forskelligheder og familien med den nydesignede t-shirt.

 

Om NOVA

Fællesskabet og det at kunne gøre en forskel for andre er vigtigt for NOVA. Derfor betyder det rigtig meget for radiostationen at være med til at sprede budskabet om Plads til forskelle, ikke mindst, så der kommer rigtig mange gode ansøgninger til Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris. I 2021 var det værterne fra morgenshowet GO´NOVA, der designede Plads til forskelle-t-shirten.

Vi er Muskelsvindfonden. Vi får ting til at ske. Ved at lytte. Ved at handle. Ved at udfordre. Ved at tage chancer. Ved at inspirere. Ved at råbe op. Ved at blive ved. Og frem for alt: Ved at stå sammen og skabe plads til forskelle og til det gode liv med muskelsvind. Besøg vores sider:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev cirka to gange om måneden.

Dine data bliver kun delt i Muskelsvindfondens organisation. I øvrigt henvises til Muskelsvindfondens generelle privatlivspolitik, som du finder her.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk